CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta de CGT Ensenyament a Artur Mas davant la proposta de pacte polític i social a Catalunya per oposar-se a la LOMCE

Diumenge, 9 juny, 2013

CGT Ensenyament escriu al President de la Generalitat de Catalunya

El passat mes de maig, CGT Ensenyament va registrar un escrit adreçat al President de la Generalitat de Catalunya explicant-li que estem disposats a fer un front comú a Catalunya contra la "Ley Orgánica para la Mejora de la Calidad Educativa (LOMCE) sempre i quan s’aturi l’aplicació i desenvolupament de la Llei d’Educació de Catalunya (LEC) i les retallades que govern central i autonòmic estan imposant a l’ensenyament públic i que l’estan degradant a nivells no coneguts en els darrers 30 anys.

Text de la carta enviada al president de la Generalitat:

Mitjançant els mitjans de comunicació, vostè ha demanat un gran pacte polític i social a Catalunya per oposar-nos a la LOMCE del Govern central. La Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya estem contra la LOMCE no només (que també) en defensa de la immersió lingüística i els problemes de competències entre les dues administracions, sinó perquè la LOMCE representa un canvi qualitatiu a favor de la privatització, centralització i jerarquització de l'educació pública, de la qual la LEC en va ser un avançament. Però la LOMCE va més enllà, perquè configura un sistema educatiu mercantilista i segregador que provocarà l’exclusió social de l’alumnat de famílies en situació socioeconòmica desafavorida.

La LEC va comptar amb una majoria parlamentària, també la té la LOMCE. Tanmateix ambdues lleis han estat rebutjades àmpliament pel conjunt de la comunitat educativa de l'escola pública. La Conselleria d’Ensenyament està desenvolupant un Decret de plantilles fruit del qual les direccions dels centres públics comptaran amb plens i discrecionals poders per determinar unilateralment gran part de les plantilles. I avança molts dels seus conceptes en les adjudicacions d’estiu pel proper curs. LEC i LOMCE dibuixen una escola pública en la qual es fa minvar la democràcia en els centres i la participació dels col·lectius que formem la comunitat educativa, com ara professorat, alumnat i famílies.

Un ampli acord és necessari i desitjable si darrera aquest acord el Govern de la Generalitat no vol carta blanca per fer empassar les retallades i l'aplicació de la LEC que no ha aturat el Departament d’Ensenyament És per això que la Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya es dirigeix a vostè per dir-li que la nostra organització està disposada a formar part d'un front comú contra la LOMCE si la Conselleria d'Ensenyament es compromet a:
- Rebutjar la LOMCE, en la seva totalitat.
-No retallar l'educació pública a Catalunya.
-Aturar el desplegament de la LEC (criteris adjudicacions estiu, decret de plantilles...)

Arturs Mas respòn

Contestant a aquesta carta de la CGT, des de presidència defensen que la LEC va ser votada per una àmplia majoria parlamentària i que la LOMCE compta amb el rebuig de la comunitat educativa i d’una àmplia majoria dels partits polítics de l’arc parlamentari espanyol (veure escrit). El que "oblida?" el govern de la Generalitat és que la LEC va tenir amb un ampli rebuig de la comunitat educativa, i que el professorat va protagonitzar 5 jornades de vaga contra una llei que, igual que fa la LOMCE, representa el blindatge definitiu d’un sistema educatiu dual (escola concertada / escola pública) que ja separa l’alumnat per raons de classe social, la imposició a la pública del model organitzatiu jeràrquic de l’escola concertada i del model empresarial, i un espai protegit per als centres d’elit que separen els nens de les nenes (segregació per raons de gènere).

És per això, que des d’aquest sindicat li recordem que la LEC, igual que la LOMCE, és una llei IMPOSADA a l’ensenyament públic per una casta política que se sent legitimada per decidir en contra de les persones que, tal i com ells mateixos criden als quatre vents, diuen que representen.

Ni Wert, ni Rigau, ni Rajoy, ni Mas. No ens representen. Ni LEC, ni LOMCE, ni retallades.

http://cgtense.pangea.org/spip.php?article3422

Federació d'Ensenyament CGT Catalunya