CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta de CGT Seat a l’alcaldesa de Barcelona Ada Colau davant el guardó concedit a Seat en matèria de conciliació de la vida laboral i familiar

Dimecres, 1 març, 2017

A l'atenció de l'Alcaldessa de Barcelona, Sra. Ada Colau Ballano:

Des de les Seccions Sindicals de la CGT Grup SEAT, ens dirigim a vostè per posar-li en coneixement del nostre rebuig al guardó que se li ha concedit a l'empresa SEAT en matèria de conciliació de la vida laboral i familiar (*), i li anem a explicar el motiu.

El primer exemple que li posem, i el més clar, és quan qualsevol treballadora/treballador que treballa a torns rotatius de matí, tarda i nit sol·licita una reducció de jornada per a cura de menors, l'empresa denega normalment el torn fix i acaba en el jutjat. Tenim un munt de sentències i de judicis per aquest assumpte, i si no ho reconeix per a les reduccions de jornada per cura de fills, imagini's a les treballadores i treballadors que no puguin sol·licitar una reducció de jornada.

Des d'aquest últim conveni, l'empresa pot negociar desplaçar-nos una setmana de vacances en període estival (que és quan els nostres fills no tenen col·legi) per donar-nos-les quan a l'empresa li vagi ben fora d'aquest període.

Només es disposa d'un dia d'assumptes propis durant l'any, i sempre amb el consentiment del comandament (si no és així ni això). Com vostè comprendrà hi ha moltes activitats escolars, familiars i socials en tot un any. A més, el dia s'ha de recuperar.

I no ens oblidem dels dissabtes de producció obligatoris o que el nostre calendari laboral/familiar ens el presenten mes a mes. Així és impossible conciliar res amb un cert marge de temps (setmana santa, ponts, etc.). També volem recordar-li que el tema de el “No fitxatge” no sabem fins a quin punt serà positiu per al treballador o per a l'empresa, ja que es podrien camuflar una gran quantitat d'hores extraordinàries.

Aquests són alguns dels motius de la nostra desaprovació a aquest premi, a part de que les suposades bondats de Seat, no es dirigeixen a la totalitat de la plantilla i molt sovint, no es tenen en compte les necessitats del col·lectiu obrer.

Per tot això permeti'ns dir-li Sra. Alcaldessa que, abans de donar aquesta distinció a empreses multinacionals en matèries de conciliació, es molestin una mica a saber què hi ha de realitat en tot això de l'anomenada “Conciliació familiar” i no caiguin en l'error de seguir fent-li el joc als mateixos de sempre.

Finalment, ja vam viure una trista situació amb la concessió des del Govern de CiU al president de Seat, de la medalla de Sant Jordi després d'haver acomiadat a 660 treballadors/es de manera indigna. Esperàvem que una alcaldessa sortida del poble i que encapçala el canvi cap a l'esquerra, no caigués en aquests mateixos reconeixements. Li aconsellem que abans de prendre aquestes decisions consulti amb organitzacions que també compartim la necessitat de transformar la societat a favor del poble.

Atentament

Seccions Sindicals CGT Grup SEAT
http://www.cgtbarcelona.org/cgtseat/
https://www.facebook.com/cgt.seatmartorell
@cgtseat
@cgtseatzf

(*) Seat ha estat una de les companyies reconegudes en la cinquena edició del Premi Barcelona a l'Empresa Innovadora en Conciliació i Temps, atorgat per l'Ajuntament de Barcelona i que té com a objectiu reconèixer la tasca de les organitzacions compromeses amb la millora de la gestió del temps i de l'equilibri de la vida laboral, familiar, personal i social.

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció