CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta de l’Assemblea del 15-M de Barcelona als denominats Indignats d’Israel

Dijous, 29 setembre, 2011

A les i els indignats israelians.

Ens vam alegrar enormement de veure que en la ribera oriental del Mediterrani, una terra com la nostra, travessada mil vegades per mil pobles de nord a sud i d'est a oest, la flama de la revolta que s'havia iniciat en el Mediterrani Sud (Tunisia i Egipte) també s'ha encès, després d'haver passat per la Península Ibèrica.

Com a nosaltres, farts per l'especulació immobiliària, el procés de privatització dels serveis públics i la pujada general dels preus dels productes bàsics, quan els sous estaven estancats, us han dut a sortir als carrers i places de les vostres ciutats per a reclamar un canvi de rumb. Totes aquestes polítiques ja provades i fracassades a Llatinoamèrica, només duen a l'enriquiment d'uns pocs i a la precarietat i la pauperització dels més.

Però nosaltres no ens quedàvem en les nostres fronteres, ràpidament cridem a francesos, belgues i europeus en general, ja que crèiem que les nostres fronteres no havien d'estar tancades. Així, vam fer les nostres les reivindicacions d'aquells que havien hagut de venir a les nostres ciutats i pobles a la recerca d'un futur millor: els i les persones immigrants.

Perquè creiem que els mateixos drets que nosaltres revindiquem, han de ser estesos a tota la humanitat. Per això ens crida l'atenció que entre les vostres reivindicacions no feu al·lusió als drets d'un poble que també habita aquella franja de terra; i que sofreix la major injustícia social que exerceixen les elits israelianes mitjançant l'estat, a través de l'ocupació, la militarització i la segregació.

L'ocupació de Jerusalem Est, amb la destrucció sistemàtica de cases i l'expulsió dels seus habitants, l'ocupació militar de Cisjordània, amb el robatori de terres i recursos-especialment hídrics- que comporta la colonització, el mur que separa i expropia terres, el bloqueig de Gaza que no permet el desenvolupament humà dels seus habitants, i les lleis que discriminen als palestins que habiten dintre de l'estat d'Israel; són grans injustícies que es cometen sobre els vostres veïns.

Creiem que en un moviment per una veritable justícia social com el vostre, és imprescindible la incorporació d'aquestes lluites que fins a ara no hem escoltat en les vostres mobilitzacions. És més, creiem en la unió de les lluites populars que esteu duent amb les del poble palestí, qui s'enriqueix del perpetu estat de guerra en el qual esteu?, vosaltres o les grans empreses de seguretat i armamentístiques?, on van els recursos que haurien d'anar a millorar les vostres escoles i hospitals?, a les empreses que es dediquen a construir colònies sobre terrenys robats als palestins? A qui beneficia tot això?

Per tot això creiem que fins que no condemneu l'ocupació de Jerusalem Est i Cisjordània, el bloqueig de Gaza, demaneu la fi del mur, de les lleis discriminatòries cap als palestins, i reivindiqueu els drets dels refugiats, no considerarem el vostre moviment com un moviment que lluita per una justícia social real i global, i per això no sentirem que caminem juntes, en aquesta llarga marxa que ens dugui a tots i totes a un món millor.

Esperem l'alliberament de tots els pobles de la regió de les dictadures, les tiranies governants i de qualsevol forma d'opressió, ja sigui aquesta nacional, social o econòmica.

Des de Barcelona, salut i revolta.

Assemblea de Barcelona del moviment 15-M

Xarxa Solidària contra l'Ocupació de Palestina