CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta de l’Assemblea dels Moviments Socials. Conferència Mundial dels Pobles sobre el Canvi Climàtic

Divendres, 30 abril, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Cochabamba 21 d'Abril de 2010.

Els moviments, xarxes i organitzacions socials reunits en l'Assemblea dels Moviments Socials realitzada a Cochabamba, en el marc de la Conferència Mundial dels Pobles sobre el Canvi Climàtic, saludem la iniciativa del company president Evo Morales Ayma i responem a la convocatòria global per a enfrontar la mercantilització i privatització dels béns comuns i del propi debat sobre el canvi climàtic.

Avaluem que la qüestió del canvi climàtic és important al costat d'altres manifestacions de la crisi sistèmica global. Per a confrontar realment l'ofensiva imperialista hem de frenar la militarització dels nostres territoris i la criminalització dels moviments socials, tota l'agenda neocolonial continguda en els Tractats de Lliure Comerç, el poder de les transnacionals i especialment el model del agronegoci i extractiu que promouen en la privatització de la vida i la natura.

Les resistències estan sent construïdes des de la interrelació de diverses perspectives anticapitalistes, antipatriarcals, anticolonials i antiracistes, que afirmen que aquesta crisi sistèmica no la pagaran els pobles, al mateix temps que s'avancen en les alternatives que busquen altre paradigma centrat en la igualtat, el bon viure i la sobirania dels pobles.

Aquest procés d'articulació en permanent construcció és de caràcter dinàmic, ampli, popular i descentralitzat, i procura una major concertació dels moviments socials per a enfortir les mobilitzacions populars. Des de l'Assemblea dels Moviments Socials ens vam comprometre a ampliar aquesta articulació enfortint els processos a Àsia, Àfrica, Amèrica del Nord i Europa.

Ratifiquem que un dels reptes principals és enfortir la nostra plataforma de lluites i alternatives comunes en un procés que es reforça per les regions i que procura repercutir a nivell global.

Aquest procés de l'Assemblea dels Moviments Socials interactua en una agenda que es compon de molts moments clau, entre els quals el Cim dels Pobles Enllaçant Alternatives IV a Madrid (14 a 18 de maig), el Fòrum Social dels Estats Units, el Fòrum Mesoamericà contra els Agronegocis a El Salvador (3 a 5 de juny), l'IV Fòrum Social Américas a Asunción (11 a 15 d'agost), el 21 de setembre com dia mundial contra les plantacions i el Dia d'Acció Global contra Monsanto (16 d'octubre), l'IV Fòrum Social Mundial de les Migracions a Equador (octubre), l'acte de la Tercera Acció Internacional de la Marxa Mundial de les Dones a Congo (14 a 17 d'octubre) i el procés de mobilització cap a Cancún on es realitzarà la COP 16. En aquest procés vam avaluar a més realitzar en aquest mes d'octubre una setmana d'acció directa global per la justícia climàtica, unificant les lluites com s'ha vingut fent des dels moviments que resisteixen la privatització i mercantilització de l'aigua en el "Octubre Blau".

Vam apostar que l'Assemblea dels Moviments Socials continuï sent un espai dinàmic i articulador dels nostres processos i accions, i actuï com altra eina per a coordinar les nostres lluites.

Esperem que els resultats d'aquesta conferència a Cochabamba enforteixin la mobilització i resistència, principalment el Referèndum Mundial sobre el Canvi Climàtic -que hem de promoure, impulsar, debatre i articular en els nostres moviments- com part important d'aquest procés de conscientització cap a Cancún, així com el Tribunal dels Pobles sobre Deute Ecològic i Justícia Climàtica.

Cridem als moviments socials del continent i del món a impulsar una àmplia mobilització unitària i popular per a exigir canvis, denunciant als responsables que impulsen les falses solucions a la crisi sistèmica -incloent la crisi climàtica.

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció