CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta d’un treballador del Metro a la presidenta de TMB

Dilluns, 15 agost, 2016

Hi ha persones a les que se'ls hi perdonen determinades afirmacions per la seva ingenuïtat, però aquest no és el seu cas.

Com pot dir que s'han fet públics els salaris dels directius perquè vostès han obert les finestres? Hem de recordar que si s'han fet públics és perquè diversos mitjans van denunciar la falta de transparència (o la opacitat) en aquesta empresa, TMB, i els hi van donar la raó? I que, tot i això, han intentat allargar-ho el màxim possible i presentar-ho de manera irregular, no com diu la resolució?

També hem de recordar que un sindicat, CGT, porta més de 20 anys lluitant, denunciant, demanant que es fessin públiques aquestes condicions, salarials i no salarials? Hem de recordar que al febrer de 2015 va sortir una sentència que declarava nul·les les clàusules que permetien ‘ocultar’ aquestes condicions i que TMB va recórrer la citada sentència? Hem de recordar que al setembre de 2015 (amb vostès al capdavant de TMB) va sortir el recurs que confirmava la sentència i que devien donar publicitat a les condicions salarials i altres d'aquestes persones ocultes per aquesta opacitat? Hem de recordar que a l'octubre d'aquell mateix any, i amb el recurs ja dictat, vostès van contractar a un altre directiu obviant la sentència/recurs i mantenint dita opacitat?

Hem de recordar que al març de 2016 van acordar jurídicament que complirien la citada sentència/recurs i en lloc d'això el que van fer va ser signar més contractes opacs, tornant a deixar en l'oblit les resolucions judicials? Hem de recordar que aquesta opacitat va ser posada en marxa per direccions del PSC i d'Iniciativa i fortament reforçada i augmentada en els dos tripartits que governaren a l'ajuntament? Hem de recordar que les direccions de TMB segueixen estant dominades pel PSC i Iniciativa, i que s'estan sustentant des de l'actual Govern Municipal?

Esperàvem una nova política per part de vostès, però el poder està clar que és el poder, i mantenir condicions de privilegi, tot i que sigui incomplint resolucions judicials i administratives, és tota una temptació en la que és difícil no caure-hi.

Si us plau, no ens prenguin el pèl, ni a nosaltres, ni als ciutadans, ni als votants. Com a treballador del Metro només puc dir-li, Presidenta de l'empresa en la què treballo des de fa 25 anys, que sento vergonya de que vostè ocupi el càrrec per la seva falta d'encert, per la seva inoperància i per la seva escassa visió de la situació.

*Carta publicada a la secció "Carta de los lectores" de "el Periódico de Catalunya".

*Aquesta és una traducció al català de l'original
http://www.elperiodico.com/es/entre-todos/participacion/carta-trabajador-del-metro-presidenta-tmb-82389

* Àngel González afiliat a CGT i Secretari General del sindicat de Transports de CGT Barcelona.

15 d'agost de 2016