CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta lliurada pels conductors d’autobusos a l’Alcalde el passat dilluns 24 de desembre

Divendres, 28 desembre, 2007
Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print

A l'atenció de Jordi Hereu i Boher, Alcalde de Barcelona,

Avui és el quart dia de la vaga de conductors/es d’autobusos de Barcelona. Una convocatoria secundada massivament per la plantilla.
Els conductors/es hem dit alt i clar, a la Assemblea del passat divendres 21 de desembre a Cotxeres de Sants, que defensem la nostra proposta de tenir dos dies de descans setmanals i que continuarem mobilitzant-nos tot el que faci falta.

De totes maneres, pensem que quan abans es resolgui aquest conflicte abans podrem tornar a la normalitat, que és el que busquem totes les parts.

Per tant, desde aquesta carta li demanem que com a màxima autoritat a la ciutat de Barcelona faci de mediador entre Empresa i Treballadors/es per poder arrivar a trobar una solució abans de les properes convocatories de vaga.

Li recordem que la manca de descansos, afegida a l’elevat numero d’hores treballades a l’any (1690 hores efectives, 83 hores de presencia mínimes, 80 hores extres obligatòries, 7 dies de feïna en festes oficials, temps partit, etc.), dona com a resultat una serie de conseqüències que afecten tant els treballadors o treballadores, com el ciutadà que hem de transportar.

Entre les diferents problemàtiques que es deriven de la manca de descansos (només recordar que tenim 5 dies de descans mensualment) hem de remarcar:

1. Una concil·liciació de vida familiar i laboral molt difícil de dur a terme.

2. L’alt nivell de baixes per qüestions psicològiques (depressió, ansietat, etc.). Segons l’Informe de Salut de l any 2002-2004, les enfermetats psicològiques eran la segona causa de baixes a l’empresa, després de les muscoesqueletiques. A dia d’avui encara no tenim dades de l’Informe del 2004-2006.

3. Un alt nivell de tensió entre els conductors i conductores que ha fet disparar totes les alarmes pel nivell d’agressions que patim com a col·lectiu. El complicat tràfic de la ciutat, la tardança entre autobusos deguda a la gestió de segons quines línies, fent que la desesperació d’alguna gent es tradueixi en agressivitat i la pèrdua del respecte cap a la figura del conductor, ha derivat en agressions cap al conductor i conductora. (35 agressions físiques al 2006, 32 fins al dia d’avui en el 2007. En relació a les agressions verbals no hi ha constancia, però sabem que són diaries).

Avui, 24 de desembre, li tornem a demanar que s’impliqui en la resolució d’aquest problema. No volem que aquest conflicte s’aprofundeixi encara més allargant-se en el temps i provocant malestar entre totes les parts.

Comité de Descansos d’Autobusos de TMB
24 de Desembre de 2007

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on telegram
Share on whatsapp
Share on print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció