CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta oberta a l’alcalde de Reus de la Secció Sindical de CGT a l’Hospital de Sant Joan

Dimecres, 4 juliol, 2012

El passat 28 de juny els treballadors de l’Hospital de St. Joan ens vam concentrar pacíficament dins el propi recinte de l’hospital per fer arribar el nostre descontent als responsables d’Innova, que es reunien allí en aquell moment. El motiu és de tots conegut: ens retallen la sanitat mentre dia si i dia també es destapen escandols econòmics i pressumptes malversacions de fons públics.

Vam tenir la sorpresa de comptar entre els manifestants al propi sr. Alcalde de Reus, el sr. Pellicer i la tinent d’alcalde, la sra. Gomis. Segons les seves pròpies paraules van venir a solidaritzar-se amb nosaltres perquè ells també estaven indignats per aquesta situació, de la que no es sentien en absolut responsables.

Així doncs, quan li vam preguntat per la seva tasca de control a l’oposició mentre passava tot el que ha passat, ens va respondre que això no ho podien controlar. I que ara que tenen el poder tampoc poden fer res perquè és cosa de Fiscalia, en tot cas.

Miri, sr. Alcalde, no ens el creiem! No ens creiem que vosté no sabés res del que passava! I, en tot cas, no se que ens fa més por, tenir per alcalde algú que estava implicat en els fets que es denuncien o tenir algú que estava per allí sense adonar-se de res. No sabem que és pitjor, que vol que li diguem!

De tota manera, ara manen vostés. I si fossin tan honrats com presumeixen ser, l’últim que farien és fer pagar els plats trencats als treballadors, als usuaris i, en general, a qui menys culpa en te.

Si hi ha responsabilitats, que s’exigeixin! Si hi ha culpables, que paguin! Però si preteneu anivellar els comptes retallant Sanitat, Educació i Serveis Socials (serveis bàsics tots ells, que no s’haurien de tocar sota cap concepte i menys en temps de crisis) demostreu ser tan culpables com els altres i que us esteu aprofitant de les circumstàncies. Aprofitant per desmantellar els serveis bàsics de la societat i per privatitzar tot el que es pugui, a major glòria i negoci dels vostres amics de tota la vida.

El simple fet que plantegeu aquestes retallades ja us deixa retratats! Si no, dimitirieu en ple abans que tolerar que les estafes dels més rics les hagin de pagar els més desfavorits.

Així que aquesta maniobra política de venir a fer el numeret del bany de multituds no li ha sortit gaire be. Ni els treballadors d’aquesta casa ni els seus representants no ens el creiem!

En canvi, sí que creiem que no és cap casualitat que justament aquell dia (després de tantes concentracions com portem ja), precisament aquell dia, diem, van enviar la policia a intimidar-nos al final de la concentració. I van condicionar qualsevol mobilització futura a uns requisits no sempre assumibles (com per exemple, que avisem amb 10 dies d’antelació, perquè normalment 10 dies abans encara no ho sabem si farem una concentració o no). Ja sabem que la llei així ho estableix, però per què ens ho van dir precisament aquell dia? Per què no ens ho van dir fins que vosté no va marxar?

Que li sembla, sr. Pellicer, que els treballadors d’aquesta casa, afectats per les maniobres de diversos estafadors que romanen en la total impunitat, no ens poguem ni queixar sense patir assetjament policial? Això també és culpa dels d’abans?

Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Universitari de Sant Joan de Reus

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció