CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta oberta al Conseller de Salut des de l’altra cara del 061, la cara de la vergonya

Dimarts, 6 juny, 2017

CARTA OBERTA AL CONSELLER DE SALUT DES DE L’ALTRA CARA DEL 061, LA CARA DE LA VERGONYA

Arrel de les declaracions realitzades el passat mes de maig pel conseller de Salut, Antoni Comín on declarava que els gestors dels 061 no són una activitat d’emergències. Des de la CGT li volem recordar que la “Administración General del Estado” ha reconegut la categoria professional de Teleoperador d’atenció, gestió i coordinació d’emergències en el R.D.1553/2011, tot i que les comunitats autònomes van participar en l’elaboració d’aquestes qualificacions, Catalunya encara no ha fet cap pas per aplicar-les.

Li recordem, també al conseller que les treballadores que atenen les trucades telefòniques del 061, el seu interlocutor no sap que està parlant amb treballadores de Contact Center que se’ls deriva a personal sanitari seguint els protocols establerts. Aquesta treballadores estan sotmeses a una altíssima responsabilitat amb uns drets mínims i salaris precaris. D’altres treballadores, també gestionades per la mateixa empresa, i de nou considerades fora de l’engranatge del servei sanitari, gestionen els recursos derivats d’aquestes trucades amb la mateixa pressió i amb un conveni que en cap cas els representa.

El conseller de salut en les seves declaracions també va manifestar que durant el mes de juliol es realitzarà la corresponent avaluació a l’empresa adjudicatària, actualment Ferrovial i des de la CGT li volem recordar, també, que no s’oblidin de repassar els punts que a continuació li detallem:

La discriminació salarial realitzada des del plec de condicions presentada pel Servei d’Emergències Mèdiques, i que no hem d’oblidar que són els responsables finals de l’adjudicació del servei, amb l’anulació del plus d’emergències mèdiques.

L’11% de la plantilla continua sense tenir reconeguda la seva categoria professional demanada en el plec i denunciada al Jutjat de lo Social ja que Ferrovial els nega aquest reconeixement.

Gairebé el 20% de les treballadores tenen contractes en frau de llei obligant-les a realitzar formacions fora del seu horari laboral per no veure perillar el seu lloc de treball.

Se’ls obliga, també a les treballadores d’aquest servei a portar uniforme, el mateix que porta el “seu personal sanitari” però sense tenir l’espai necessari per canviar-se, ni el plec ha tingut en compte el recanvi d’aquests uniformes per tal de poder vestir amb dignitat.

Li volem recordar també al conseller que tal i com va dir als mitjans el SEM és una empresa pública, i que com a tal a d’assegurar la prestació amb la professionalitat i en les condicions laborals que requereix el servei, especialment pel que fa a les normes fonamentals vinculades al treball i a la prevenció de riscos laborals i la conciliació de la vida laboral i familiar, entre d’altres.

CGT Ferrovial 061

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció