CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta oberta de CGT ensenyament i les treballadores TEEI al nou conseller d’educació

Dijous, 8 juliol, 2021

 

Des de CGT Ensenyament i la Plataforma d’Interines TEEI (Tècniques Especialistes d’Educació Infantil ens dirigim al Departament d’Educació, i més concretament al nou conseller, el senyor Josep González Cambray per intentar aclarir una sèrie de qüestions que ens preocupen respecte l’estabilització del conjunt d’aquestes treballadores.

Ens trobem, de cara al proper setembre, davant un procés selectiu en forma de concurs-oposició eliminatori que, a banda d’arribar molt tard, ens pot condemnar a la precarietat i a l’atur. Ja hem exigit, i seguim fent-ho, la paralització d’aquests acomiadaments encoberts i que el Departament d’Educació negociï un acord per garantir l’estabilitat de les treballadores TEEI, ja que han demostrat amb escreix la seva vàlua, el seu compromís en l’educació i la seva professionalitat.

A més, les 376 places PESCO convocades en aquestes oposicions són molt inferiors a la necessitat estructural del sistema educatiu. Actualment són 904 TEEI treballant per al Departament d’Educació, però per cobrir totes les aules de P3 en calen, com a mínim, 1.250 TEEI.

Per això, la CGT i les TEEI, davant la situació d’angoixa i de desconcert creada per aquestes oposicions i la manca d’informació sobre com es desenvoluparà aquest procés de selecció i provisió de llocs de treball, hem demanat, via registre oficial, al nou conseller que:

  • Ens faciliti el calendari complet de tot el procés d’oposicions: la data de correcció, la data de reclamació i la data d’incorporació de les TEEI que hagin superat el procés de selecció.
  • Ens informi si les places COVID creades per aquest curs 20-21 tindran continuïtat durant al curs 21-22 i com s’adjudicaran aquestes places.
  • Ens concreti si es crearan noves places estructurals de TEEI, el nombre d’aquestes places i els centres educatius on es crearan.
  • Ens expliqui amb claredat en quina situació quedaran les treballadores que no superin el procés selectiu: s’incorporaran igualment a la llista? es podrà garantir que tindran un nomenament per al curs 21-22 o 22-23? i per als propers cursos?    
  • Ens contesti si es dotarà a les escoles de substitutes TEEI, quan es produeixin baixes no laborals, compactacions de lactància, reducció d'horari, etc.? En cas contrari, alertem que la bossa no es mourà i les treballadores que no aprovin i no tinguin plaça aniran a l’atur, donat que la bossa d’aquest col·lectiu no es mou.
  • Ens faciliti al sindicat i a les treballadores TEEI com està la negociació del nou conveni del personal laboral.

Esperem que aquestes qüestions siguin contestades en la major brevetat possible.

PER LA DIGNIFICACIÓ DE LA NOSTRA TASCA: LES TEEI DIEM PROU!

AQUESTA OPOSICIÓ NO ÉS LA SOLUCIÓ!

CAP TEEI AL CARRER! LES QUE HI SOM ENS QUEDEM!

UNA TEEI PER A CADA AULA DE P3!

 

5 juliol 2021

CGT ENSENYAMENT

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció