CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta oberta del treballador acomiadat per Cecrops SA al Secretari General de CC.OO. Vallès Occidental

Dijous, 27 novembre, 2008

Aquesta carta va ser remesa a la seu de CC.OO. el 12 de novembre, sense haver rebut contestació de moment, no se si per falta d'actitud o de temps. A causa de això la faig pública.


A l'atenció d'Antonio Díaz, Secretari General de la Unió Comarcal del Vallés Occidental de CC.OO

Em dirigeixo a tu perquè crec que podem arribar a uns acords mínims del que representa el sindicalisme i les seves organitzacions enfront de l'acomiadament d'un treballador.

Primer manifestar que l'empresa a la qual pertanyo (o pertanyia, ja que això ho determinarà un jutge), és una empresa petita, d'aquestes que no surten en els mitjans de comunicació quan s'acomiada a un treballador. Però tan necessari és el lloc de treball per a mi com per al company o companya de SEAT, NISSAN, ...; encara que això sí, l'impacte social és molt distint.

Jo treballo (o millor dita treballava) a Cecrops, una empresa de poc més de 30 treballadors. A Cecrops hi ha tres delegats de personal, els tres de CC.OO., però he tingut la mala sort que dos d'ells (ometo els seus noms en aquesta carta) o no saben entendre quines són les seves funcions com representants unitaris dels treballadors, o sofrixen una profunda esquizofrènia sindical entre situar-se "enfront de l'empresa" o "amb l'empresa".

El paràgraf anterior seria una pura teorització sindical sense transcendència alguna si d'això no hagués derivat l'acomiadament disciplinari d'un treballador.

Passo a enumerar-te alguns aspectes de l'acció sindical d'aquests senyors:

* Al gener del 2008 promouen i porten a terme la meva revocació com delegat de prevenció, no per una mala feina, simplement per afiliar-me a un sindicat distint al seu.

* Al juliol del 2008 lliuren carta a l'empresa, encapçalada amb el logotip del Sindicat de la Construcció de la Unió Comarcal que tu representes, on exoneren a la Direcció de Cecrops de les responsabilitats traslladades a Inspecció de Treball en diverses denúncies. Carta que posteriorment ha estat utilitzada per l'empresa a Inspecció, sense solucionar les problemàtiques denunciades.

* El 16 d'octubre del 2008, quan em lliuren la comunicació d'acomiadament, guarden silenci davant l'empresa, s'oferixen com testimonis al negar-me a signar la carta, avorten qualsevol intenció de convocar una assemblea per a tractar el tema de l'acomiadament d'un treballador.

En l'encapçalament de la carta tens el meu nom i el telèfon de contacte (en l'original). És amb la intenció que si comparteixes que el sindicalisme és més que la simple lluita per l'hegemonia sindical, si comparteixes que per sobre de sigles està el dret al treball, si comparteixes que uns representants unitaris es deuen als treballadors (a tots) i no a l'empresa. Si compartim això crec que has d'investigar la labor d'aquests dos delegats afiliats al teu sindicat.

És pel que crec convenient que ens reunim, no ja solament per l'ocorregut, també per a garantir que aquests senyors no acudiran al judici pel meu acomiadament a testificar qualsevol cosa que se'ls passi epl cap o puguin acordar amb l'empresa.

Atentament

Jordi, delegat de CGT acomiadat per Cecrops (Santa Perpètua de Mogoda)