CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Carta que els/es companys/es d’autobusos estan lliurant als/es treballadors/es del Metro de Barcelona

Dissabte, 23 febrer, 2008

Als companys i companyes del Metro,

Els conductors i conductores de TB, mitjançant la següent carta que et fem arribar, volem explicar-te de manera directa, de treballador/a a treballador/a, el conflicte en el qual estem immersos.

Com tots i totes sabeu, els conductors i conductores d'autobús treballem sis dies a la setmana i només descansem 5 dies al mes. Treballem anualment 1690 hores efectives, 83 hores mínimes de presència, 80 hores extres obligatòries i 7 de les 14 festes oficials.

Des de fa temps els conductors/es hem volgut aconseguir un dia més de descans a la setmana, per la seguretat del passatge, per un millor servei, per la conciliació familiar i per una infinitat de motius més.

La passada negociació de conveni, a pesar que totes les plataformes de tots els sindicats negociants especificaven clarament el tema dels dos dies, no es va aconseguir. En el mes de setembre de 2007, vam intentar reunir-nos amb la Direcció de l'empresa per a tractar el tema de la falta de descansos dels conductors, alhora que es llançava una campanya per a donar a conèixer la nostra situació a la gent de Barcelona, als partits polítics i a la Federació de Veïns i Veïnes de Barcelona.

Posteriorment, es va crear el Comitè de Descansos perquè representés als conductors/es, fossin afiliats al sindicat que fossin, perquè aquests decidissin a través d'ell, com portar a terme tota la reivindicació i negociació dels descansos.

Després d'innombrables intents per parlar amb la Direcció de TMB i l'Ajuntament de Barcelona es decideix convocar per al 21 de novembre de 2007 una Assemblea de conductors/es, perquè aquests decideixin com hem de continuar pressionant a l'empresa. En aquella Assemblea, els companys/es acceptem al Comitè de Descansos com representant, vam reafirmar el voler els dos dies de festa a la setmana amb reducció de jornada i sense perdre sou i vam decidir que si en el termini d'un mes TMB no prenia cartes en l'assumpte i rectificava en la seva postura de l'absolut silenci ens mobilitzaríem pel Nadal.

Les setmanes van transcórrer i la Direcció de TMB i l'Ajuntament no només no van canviar de parer sinó que va intentar desacreditar-nos i criminalitzar-nos, amb diferents arguments i mitjançant els diferents mitjans de comunicació escrits, radiofònics i televisius. La vaga es va secundar, i aquesta, va provocar que la Direcció convoqués diferents reunions amb les diferents forces sindicals; però transcorreguts més d'un mes, l'empresa l'única cosa que va presentar en la taula negociadora, és una proposta que no fa smés que empitjorar la situació laboral dels conductors/es i 25 companys han estat expedientats per diferents motius, des de setze dies a sis mesos de privació d'ocupació i sou.

El dia 12 de febrer de 2008 mitjançant el Comitè de Descansos es va convocar als conductors/as en Assemblea per a exposar-los la situació i decidir entre tots i totes si acceptar o no la proposta del Departament de Treball i TMB. Al final, l'Assemblea va dir que no s'acceptava i, per tant, també es va decidir com i quan seguir endavant amb la reivindicació.

Per aquest motiu, des del dia 3 i fins al 7 de març es realitzarà una aturada de 24 hores, i si en aquestes setmanes la Direcció de l'empresa no ofereix res, seguirem indefinidament la vaga tots els dijous de les setmanes següents.

Company/a del Metro, des del col·lectiu de conductors i conductores de TB, esperem que entenguis la nostra reivindicació; estem lluitant amb els mateixos que negocien el vostre futur conveni. Per tot això, i moltes coses més, et demanem, ara en aquests moments tan difícils, que et solidaritzis amb nosaltres i nosaltres.

Pots trobar les accions que anirem realitzant en:
http://comitedescansos.blogspot.com/|http://comitedescansos.blogspot.com/

Una cordial salutació,

Conductors i conductores d'autobusos de TMB