CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cartell i tríptics per a la vaga general del 27 de gener

Dimecres, 19 gener, 2011

cartell vaga 27-G

En documents adjunt teniu el cartell i el tríptic editats per a promoure la vaga general del 27 de gener a Catalunya i informar dels motius de la convocatòria. Els podreu trobar en els locals de la CGT.

Podeu baixar el cartell a DINA3 aquí

>>> Continguts del tríptic:

27G VAGA contra la retallada de les pensions i la reforma laboral

FER VAGA PER DEFENSAR ELS NOSTRES DRETS ÉS UN DRET LEGALMENT RECONEGUT I UN DEURE COM A TREBALLADORS, LA LLUITA ÉS LÚNIC CAMÍ!

Tisores contra paper? Pedra contra tisores!

ARA ATAQUEN LES PENSIONS

L'agressió contra les jubilacions i les pensions que estan preparant el govern
estatal, la patronal i la dreta, podria plasmar-se en un nou acord confederal
amb els sindicats majoritaris; seria una traïció als treballadors i treballadores
similar als Pactes de la Moncloa.

Una altra vegada ens volen fer creure que el sistema públic de pensions està a punt del col·lapse i que, si es mantenen els drets socials, els mercats
atacaran l’Estat Espanyol com ho han fet a Portugal. Irlanda i Grècia. Per a evitar-ho, el govern espanyol i totes les forces parlamentàries proposen modificar el règim de els pensions i allargar l’edat laboral.

Observem amb indignació com els que diuen ser d’esquerres estan fent la feina bruta pròpia de la dreta: allargar l’edat laboral dels i les treballadores
quan, paradoxalment, els avenços tecnològics haurien de permetre’ns anar cap a una reducció de la jornada de treball. I és també un insult plantejar que
per a calcular la quantia de les pensions s’utilitzi tota la vida laboral de les persones quan la plena ocupació no existeix i tenim les taxes d’atur i de
precarietat més grans de tota la història.

Sabem que darrera l’actual reforma hi ha la voluntat d’abaratir les futures pensions i afavorir els plans de pensions privats, controlats pels mateixos
bancs que han rebut ajut milionaris a càrrec del diner públic.

LA NOSTRA RESPOSTA

No podem quedar-nos impassibles davant aquesta nova agressió contra els interessos dels i les treballadores, joves, aturats/des i pensionistes. De la
mateixa manera que ho hem fet amb les retallades socials del passat mes de juny (reduccions de salaris, congelació de pensions, retirada d’ajuts socials, etc.) i amb la imposició de la Reforma Laboral, hem de mostrar activament que hi ha altres solucions a l’actual crisi econòmica.

Cal que sortim al carrer i que ens organitzem en els centres de treball. Cal que expliquem què hi ha darrera aquesta nova retallada, quines en seran les
conseqüències i quines solucions proposem. Davant de la imposició i l’engany, davant de les mentides del govern i dels empresaris, nosaltres oferim arguments i informació. També oferim lluita i perseverança.

No hem d’oblidar que les pensions i la majoria dels drets socials que tenim avui en dia i que demà podem perdre els han aconseguit els nostres
pares/mares, avis/àvies amb les lluites del moviment obrer en el passat.

La CGT de Catalunya, la CNT-Catalunya, la COS i Solidaritat Obrera fem una crida a tota la ciutadania a la mobilització general durant aquest mes de gener. Fem una crida a assistir a les diferents manifestacions convocades arreu del territori.

Fem una crida a tota la classe treballadora, als i les estudiants i als i les
pensionistes a seguir de forma massiva el dia 27 de GENER la convocatòria de VAGA GENERAL A CATALUNYA en contra la reforma laboral, la reforma de les pensions i les retallades socials.

LA TRISTA REALITAT DE LES NOSTRES PENSIONS

- El 71,75% dels i les pensionistes reben nòmines inferiors als 1000 €.

- El 58,5% tenen nòmines inferiors als 600 €, per sota del Salari Mínim Interprofessional (SMI).

- A l’Estat Espanyol la pensió mitjana contributiva és només el 68% de la mitjana de la Unió Europea dels 15 (UE-15).

- La despesa pública en pensions a l’Estat Espanyol és només el 9% del Producte Interior Brut (PIB), quan a la UE-15 és del 12 % de mitjana.

- La despesa per pensionista a l’Estat Espanyol és de 995 €, la més baixa de la UE-15 i molt allunyada dels 2.785 € de l’Estat Francès.

PRINCIPALS PUNTS DE LA REFORMA

La reforma del Pacte de Toledo que prepara el govern afectarà els següents punts:

Jubilació:

- Edat ordinària de jubilació: s’amplia de 65 a 67 anys.

- Mínim cotització per jubilació: s’amplia de 15 a 20 anys.

- Cotització per tenir 100% jubilació: s’amplia de 35 a 40 anys.

- Jubilació parcial: augment dels requisits i majors restriccions.

- Viduïtat: Actualment les parelles casades NO han de dependre econòmicament del cònjuge per a tenir dret a una prestació de viduïtat. Amb la reforma, només en cas de dependència es rebrà la pensió de viduïtat.

- Invalidesa: les prestacions d’invalidesa es faran dependre les cotitzacions.

- Subsidi d’atur majors 52 anys: Canvi del sistema de càlcul, amb un augment de requisits i de restriccions i incentius per a reduir baixes.

- Seguretat laboral: possible eliminació progressiva de les penalitzacions per
manca de mesures de seguretat en casos d’accident laboral.

CONSEQÜÈNCIES DE LA REFORMA

Si no l’aturem, la reforma del Pacte de Toledo que pretén tancar el govern espanyol el proper 28 de gener suposarà la retallada més important de la Seguretat Social dels últims 30 anys.

La situació actual de les pensions ens situa en una de les pitjors condicions de la UE-15. La reforma de les pensions ens situarà en una posició encara pitjor. Algunes de les conseqüències seran:

- Més pensions de mínims.

- Més persones sense dret a accedir a les pensions contributives, especialment dones que no han tingut feina assalariada de manera continuada.

- Disminució d’entre un 20 i un 30 % de les actuals prestacions per jubilació.

- Reducció de les pensions de viudedat, invalidesa i incapacitat temporal.

El col·lectius més perjudicats seran les dones, els i les treballadores immigrants i precàries. L’augment dels anys requerits de cotització farà que moltes persones que no hagin cotitzat tant temps (per motius familiars, per cotitzacions parcials, perquè no se’ls ha fet contracte, perquè no porten tants anys aquí, ...) quedin fora del sistema de pensions contributives.

LES NOSTRES PROPOSTES

Són ben senzilles: NO és negociable cap retallada en les prestacions de la
Seguretat Social. Les prestacions de la Seguretat Social són un dret i no poden mesurar-se en termes de dèficit (que mai ha tingut la Seguretat Social) i benefici.

Les prestacions de la Seguretat Social han de ser universals i han de millorar
en qualitat i quantitat. És possible fer-ho si es garanteix un augment de les
cotitzacions reduint l’atur i una millora dels contractes, fomentant una ocupació de qualitat i eradicant la precarietat laboral.

Per a poder-ho fer, només cal voluntat política. Només cal voler afavorir al
conjunt de la població i no privilegiar els bancs i les grans empreses amb
càrrec als pressupostos públics.

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció