CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cas 27 i més: Les mentides del rector de la UAB

Dimecres, 27 gener, 2016

Ja fa mesos vam denunciar que la Universitat Autònoma de Barcelona, de la mà del seu rector Ferran Sancho va a denunciar a 25 estudiants i dos treballadors, un PAS i un professor que, a mes a mes, són delegats sindicals del CAU i la CGT. Quan ho vam fer públic el rectorat va emetre una nota de premsa que va penjar varis dies a la pàgina principal de la web de la UAB on ens deia que estàvem difonent informacions falses (aquí podeu trobar l’enllaç). Totes les treballadores i treballadors de la universitat vam rebre un correu electrònic reproduint el text. En els dies successius el rector i la secretària general, en òrgans com el Consell de Govern van reiterar aquesta argumentació a preguntes de diferents membres de la comunitat universitària. Que la informació feta pública per la CGT (citem la nota) no era certa. I que no formava part “de la política ni de la voluntat del Govern d’aquesta institució denunciar, i molt menys perseguir, cap persona per la seva activitat política i sindical”.

El passat divendres nostres advocats van rebre una nova notificació judicial del procés penal obert (que podeu trobar en aquest enllaç). En ella es comunica que el jutge demana al fiscal que faci l’escrit de d’acusació o de desistiment. Com hem anat reiterant, a la providència, on s’especifica les parts denunciants, a banda de la vicerectora de estudiants, recentment dimitida de l’Equip de Govern, hi consta novament el nom de la Universitat Autònoma de Barcelona. En aquest enllaç podeu veure el document esmentat. Així doncs, la Universitat Autònoma de Barcelona és una de les parts que denuncia penalment un professor, un treballador del PAS i 25 estudiants i ex-estudiants. I no per que ho diem nosaltres. Ho signa el jutge instructor del sumari.

Vist els fets, és EVIDENT que el rector de la UAB Ferran Sancho i la secretària general de la UAB Judith Solé han mentit, i continuen mentint, reiteradament a la comunitat universitària quan se’ls ha preguntat per aquests fets. En comptes d’assumir les seves actuacions i justificar una actitud repressiva sense precedents en els darrers 35 anys en una universitat pública, van optar per mentir.

I, ens preguntem, qui ens garanteix que si ho han fet una vegada no és aquesta una pràctica habitual en altres aspectes d’interès de la comunitat universitària?

És per això que exigim:

- La retirada immediata de la UAB i del Equip de Govern de l’acusació particular, per la via penal, contra 25 estudiants, un treballador i un professor d’aquesta universitat.

- La dimissió del Rector Ferran Sancho, per la manca de credibilitat institucional, corroborades les mentides reiterades i la persecució de la dissidència i de la activitat sindical, per part d’aquest equip de govern.

Bellaterra, 26 de gener de 2016

Secció Sindical CGT UAB
https://cgtuab.wordpress.com/
http://twitter.com/CGT_UAB

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció