CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cassolada per l’Ateneu Santboià el 8 de juny a les 20 hores

Dijous, 7 juny, 2007

La setmana passada el Jutjat Provincial va desestimar el recurs que l'Associació Amics de l'Ateneu Santboià havia presentat en contra de la sentència que ordenava el desnonament de l'emblemàtic edifici. El sistema judicial s'ha pronunciat de nou en favor dels interessos especulatius de l'empresa Pichuki S.L. i en contra de la raó, en contra de més de cent anys d'història de la nostra vila, en contra de la cultura lliure i en contra de l'associacionisme, és a dir, en contra del poble que no vol deixar de ser poble.

Per això tornem a ser aquí. Tornem a ser al carrer perquè no s'oblidin de la problemàtica de l'Ateneu Santboià, perquè no despistin al poble fent-li creure que intenten recuperar l'Ateneu. Tornem a ser aquí per donar continuïtat a una lluita indispensable per a la cultura i l'oci del poble. Tornem a ser aquí per a continuar donant-li vida a aquest espai que tant representa per a Sant Boi, i tornem a ser aquí per fer veure que les seves promeses han sigut i seran una eina electoral per aconseguir els vots que legitimen el seu poder.

Considerem que la lluita al carrer és un element molt important en la lluita per la recuperació de l'Ateneu, però també creiem que el desenvolupament del projecte que el Col·lectiu de l'Ateneu Santboià està duent a terme és bàsic en aquesta protesta, perquè posa de manifest la mancança d'activitats socioculturals per a molts sectors de la població. Per això es continua la feina dels últims quatre anys amb una programació d'oci i cultura alternatius que inclou activitats que van des de tertúlies i projecció de vídeos fins a concerts passant per menjars populars, cabarets o l'habilitació de nous espais com per exemple la biblioteca popular.

No volem que l'Ateneu sigui una víctima més de la fredor i el cinisme que vivim ens aquests dies, on l'especulació i els interessos econòmics s'imposen d'una forma roí i salvatge a aspectes tan bàsics com la cultura i el patrimoni històric. No volem que especuladors i constructores enderroquin tot el que se'ls hi posa per davant per tal de treure'n profit, explotar econòmicament el poble i destrossar la imatge dels barris. No volem que l'Ateneu Santboià sigui una víctima més de tot aquest salvatgisme especulatiu que estem vivint. No volem que l'enderroquin, no volem que caigui a l'oblit, no volem que es perdi un espai que durant més de cent anys ha sigut referent cultural a la comarca.

Ens sembla vergonyosa la postura del nostre Ajuntament en front a aquesta problemàtica, ja que, a més de no fer res per l'Ateneu, ens volen fer creure que els hi importa utilitzant d'una forma fastigosa els mitjans de comunicació.

[|2No volem més mentides entorn l'Ateneu.
No volem que enderroquin l'Ateneu Santboià .
2

L'Ateneu es queda al poble!

|]

Col.lectiu de l'Ateneu Santboià, juny de 2007.