CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Cassolada-performace itinerant visita les seus de PP i CiU a Reus en protesta per la reforma laboral i les retallades

Dissabte, 3 març, 2012

Reus 1

Aquest divendres 2 de març, l'Assemblea Popular de Reus ha organitzat una concentració-cassolada itinerant davant les seus del Partit Popular, d'Unió Democràtica de Catalunya i de Convergència Democràtica de Catalunya a Reus, per tal de fer sentir la nostra veu contra la reforma laboral i assenyalar-ne els culpables: el PP per haver-la aprovat i CiU per mostrar públicament el seu suport i aprovació a la mesura i ser l'abanderat de les retallades a Catalunya.

La protesta, a la qual van participar un centenar de persones, va començar a les 7 de la tarda al davant la seu del PP, per continuar davant la seu d'UDC i finalitzar davant la seu de CDC, amb continues proclames contra la reforma laboral i les retallades i en favor d'una vaga general, acompanyats en tot el recorregut per un grup de treballadors "esclaus" i una una brigada de "motxos" d'esquadra "reprimint" els manifestants.

Cal remarcar el poc sentit d'humor i de respecte per la llibertat d'expressió i l'esperit crític que van tenir els mossos d'esquadra (els de veritat) que acompanyaven els manifestants, ja que en acabar aquesta van procedir a identificar l'escamot de "motxos d'esquadra".

Ens trobem davant la més agressiva i destructora Reforma Laboral que els diferents governs s'han atrevit a implantar en les últimes dècades. Aquesta mesura suposa un retrocés de decennis en els drets laborals de totes i tots nosaltres i emprèn un camí que significarà major humiliació, precarietat, atur i exclusió social per la classe treballadora.

Amb les noves regles del joc s'aconsegueix a més una baixada de salaris generalitzada davant les circumstàncies imposades, s'instaura l'acomiadament ultrabarat i ràpid ja sigui individual o col·lectiu, s’elimina la supervisió dels ERO, s'implanta la contractació a temps parcial, en els nous contractes el salari serà el SMI com a referència i el conveni col·lectiu ja no serveix per res. Es generalitza l'acomiadament procedent amb 20 dies d'indemnització i la de l'improcedent passa de 45 dies per any i 42 mensualitats a 33 dies i 24 mensualitats. S'eliminen els salaris de tramitació.

Les empreses podran deixar sense efecte el conveni al·legant causes econòmiques, tècniques, organitzatives o de producció i canviar-lo al seu gust fins a la negociació d'un de nou. L'empresa podrà modificar les condicions de treball pactades en gairebé totes les parts de la relació de treball: mobilitat funcional i geogràfica), quantia del salari, la jornada, l'horari, la distribució del temps de treball,... Els contractes laborals passaran a ser paper mullat, i les condicions laborals estaran en mans dels criteris empresarials. Els convenis d'empresa tindran prioritat sobre qualsevol altre i seva ultraactivitat serà de 2 anys. En definitiva, una desregulació total de les relacions laborals.

Necessitem posar en marxa un procés col·lectiu i d'unitat de classe que ens condueixi a derogar aquesta Reforma Laboral. És hora de prendre el carrer, de manifestar públicament contra aquesta barbaritat, de conquerir de nou nostres drets robats i d'eliminar aquesta i altres lleis injustes imposades pels poderosos, els polítics, i els empresaris i banquers, que són aquells que han induït aquesta crisi.

És l'hora de plantar cara i lluitar per DEROGAR aquesta reforma!

CGT Reus

>>> Vídeos a:

https://www.facebook.com/photo.php?v=3128502905051

http://canalreustv.xiptv.cat/canal-reus-noticies/capitol/una-cinquantena-de-manifestants-protesten-a-reus-contra-la-reforma-laboral

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció