CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Catalunya tancava l’any 2010 amb un IPC del 3%

Diumenge, 16 gener, 2011

L'IPC PUJA A CATALUNYA SET DÈCIMES AL DESEMBRE I TANCA L'ANY EN EL 3%

La pujada dels preus es deu fonamentalment a causa de l'encariment dels carburants i la pujada del tabac

EFE / LAMALLA.CAT

La inflació va pujar a Catalunya set dècimes en el mes de desembre respecte el mes anterior i va tancar l'any 2010 en el 3%, segons dades publicades aquest divendres per l'Institut Nacional d'Estadística. En el conjunt d'Espanya, l'Índex de Preus de Consum, va pujar sis dècimes en el mes de desembre i va tancar l'any també en el 3% la taxa més alta des del mes d'octubre de 2008. La pujada dels preus es deu fonamentalment a l'encariment dels carburants i a la pujada del tabac.

D'acord amb les dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística, la taxa d'inflació subjacent -que exclou l'evolució dels preus de l'energia i els aliments- va augmentar tres dècimes el desembre i va situar-se a l'1,5%.
Pel que fa a l'evolució mensual dels preus, a més dels carburants i el tabac, el grup amb major repercussió positiva va ser el de l'oci i la cultura, per l'encariment dels viatges organitzats, mentre que l'únic grup amb repercussió negativa va ser el del vestit i el calçat, per les rebaixes.

La inflació de desembre és rellevant perquè servirà per actualitzar els salaris dels treballadors en cas que aquests tinguin clàusules de revisió salarial en el seu conveni col·lectiu.