CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CCOO i UGT a El Pastoret de la Segarra, fan la feina bruta de l’empresa

Divendres, 11 març, 2022

Hores d’ara el conflicte de la CGT amb l’empresa El Pastoret de la Segarra ja s’ha escampat com una gota d’oli arreu de Catalunya i és present als mitjans de comunicació. La prepotència i l’abús empresarial han trobat una pedra a la sabata i l’empresa ha intentat tallar d’arrel el problema generant, encara, un de més gran.

La campanya de solidaritat i denúncia iniciada per la CGT demanant la readmissió de la companya Paz va tenir una ràpida resposta per part dels sindicats presents al comitè d’empresa, CCOO i UGT. I no precisament en el sentit que s’espera de qui ha de vetllar pels drets dels treballadors i les treballadores.

Arrel de la repercussió de la campanya, els representants de CCOO i UGT van convocar als treballadors i les treballadores a una reunió on es van dedicar a criticar i demonitzar les accions de solidaritat amb la companya Paz, intentant atemorir els treballadors i treballadores amb xantatges emocionals i algunes coaccions al voltant dels acomiadaments, arribant a aspectes que ni la mateixa empresa havia arribat. No contents amb això, van intentar passar una carta per a que la signés la pròpia plantilla i en la qual els i les treballadores es desmarcaven de la campanya de solidaritat. Afortunadament, al final, i gràcies a la dignitat d’algunes persones que estaven totalment en contra, no es van posar d’acord ni entre ells mateixos, i la iniciativa es va descartar.

Cal recordar que la companya Paz, treballadora de l’empresa, va ser acomiadada després de repartir informació sindical. Després l’empresa li va oferir un acomiadament improcedent i quan ella es va negar a signar-lo va ser quan l’empresa la va acomiadar per motius disciplinaris, acusant-la de fets ocorreguts mesos abans, que com a molt podien ser una sanció per falta lleu, i sobre els quals la Paz mai va tenir constància per part de l’empresa. És un clar exemple de vulneració dels drets bàsics i jurídicament és un acomiadament nul en tota regla. Per cert, ambdós documents, l’improcedent i el disciplinari, estan en mans del gabinet jurídic de la CGT.

Si ja és dur haver d’enfrontar-se a caps, directius i patronal per defensar drets laborals i socials, que aparentment són bàsics i conquerits des de fa anys, encara dol més que aquells que han de vetllar pel seu compliment s’alineïn de manera infame amb qui els trepitja. Lamentablement no és el primer cas en que la CGT ens trobem amb comitès d’empresa que fan cas omís de les denúncies de treballadors i treballadores, o que fins i tot defensin postures patronals davant les demandes de per part de la plantilla. Esperem que denunciar-ho públicament faci que aquest tipus d’actituds desapareguin de qualsevol organització que es declari sindical.

Finalment recordem que el proper 17 de març hi ha l’acte de conciliació amb l’empresa i que des de CGT seguim pensant que l’acord passa SÍ o SÍ per la readmissió de la companya. #PazReadmissio

LLEIDA 11 MARÇ 2022

FEDERACIÓ INTERCOMARCAL CGT LLEIDA