CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CCOO i UGT van acomiadar 672 treballadors a Atento, CGT negocia i lluita per la seva readmissió

Dijous, 27 novembre, 2014

CCOO I UGT VAN ACOMIADAR A 672 TREBALLADORS A ATENTO

CGT NEGOCIA I LLUITA PER LA READMISSIÓ

Durant tot el dia 25 de novembre, va haver una reunió entre l'empresa, els sindicats signants de l'ERO i els que demandem i guanyem, com així va sentenciar l'Audiència Nacional, l'anul·lació de mateix. La intenció d'aquesta reunió era arribar a un acord per a donar la carpetada final a la intenció de l'empresa i els seus sindicats d'acomiadar a 672 companys.

La intenció inicial dels signants de l'ERO era que totes les seccions acordéssim que hi havia causes per al mateix, i a canvi, l'empresa readmetia a un nombre limitat de companys. Proposta que valorem com inacceptable.

En nom de finalitzar d'una vegada amb això, i vist que molts dels treballadors i treballadores que es van apuntar com voluntaris a l'ERO no volen ser readmesos, la CGT va proposar el següent:

- L'empresa reconeix que l'ERO acordat per ella, CCOO, UGT i FASGA va ser no ajustat a dret, el que vol dir que NO existien causes per a això.

- Tots els treballadors que ho sol·licitin, seran readmesos (amb els seus salaris de tramitació).

- A aquells que no vulguin tornar se'ls reconeix la improcedència del seu acomiadament realitzat a l'agost.

- A més, l'empresa retiraria el recurs anunciat a la sentència de l'Audiència Nacional que declarava l'ERO nul.

- I en contrapartida, els sindicats demandants, ens comprometem a no sol·licitar l'execució total de la sentència.

Important és que l'empresa reconegui que no hi havia causes, ja que davant possibles nous expedients (ERO’s o modificacions), aquesta haurà de buscar-se altres excuses ja que aquestes ja no li serveixen.

Davant aquesta proposta l'empresa, que ara està amb l'aigua al coll, es mostra receptiva, així com la resta dels sindicats que van demandar l'ERO. Sorprenent (o no) és la posició d'UGT i CCOO; es mostraven partidaris de la primera oferta, però no obstant això es mostren contraris a aquesta última, i són les úniques seccions que no signen aquest acord d'intencions. L'única cosa que podem entendre de la seva posició, és que es mostren contraris a acceptar que no hi havia causes per a l'ERO, ja que això voldria dir que van signar 672 acomiadaments sense motius. Perquè es neguen a signar? De què tenen por? Que és el que perden si signen?

Cal tenir en compte que perquè aquest acord d'intencions es compleixi, han signar TOTES LES SECCIONS SINDICALS. Si ells no signen, ni se signarà ni s'aplicarà.

Des de la CGT esperem que finalment es compleixin tots els requisits per a poder donar per finalitzat l'ERO i no haver d'esperar diversos mesos fins que el Tribunal Suprem resolgui, i així es readmeti JA a tots els que vulguin, i els que no vulguin puguin continuar amb les seves vides sense esperar a una resolució dintre de molt temps. El que avui s'ha signat és una declaració d'intencions per a arribar a un possible acord el divendres.

Des de CGT tenim clar que no ens podem permetre que cap treballador/a que vulgui recuperar el seu lloc de treball no pugui fer-lo, doncs és de vital importància en la nostra proposta. Per això estarem presents quan s'informi a cadascun durant aquesta setmana de les diferents opcions que té i pugui decidir sense pressions de cap tipus.

A més, seguim estudiant propostes que siguin garantistes no només de les condicions dels companys i companyes que demanin la seva readmissió, sinó també del futur de la campanya MOVISTAR.

- ACORD 31 JULIOL
Empresa, UGT, CCOO i FASGA
672 Acomiadats
Dels quals 403 són forçosos
Acomiadaments procedents (45/33 dies)
Causes justificades

- PROPOSTA INICIAL 25 NOVEMBRE
Empresa, UGT, CCOO i FASGA
No menys de 500 Acomiadats
Solament accepten readmetre a alguns
Acomiadaments procedents (45/33 dies)
Causes justificades

- ACORD INTENCIONS 25 NOVEMBRE
Empresa, USO, STC, CIG, CGT i FASGA
Els que no vulguin tornar no seran forçats a fer-lo
Tots els que vulguin recuperar els seus llocs de treball, seran readmesos
Acomiadaments improcedents (45/33 dies), per als que renuncien a tornar
No hi ha causes per a cap acomiadament

Ara CCOO i UGT us diuen que a CGT acceptem acomiadaments, us tornen a mentir i no reconeixeran la veritat. Nosaltres estem lluitant perquè 672 persones aconsegueixin el que volen: uns, seguir amb les seves vides fora d'Atento i els altres, RECUPERAR els seus llocs de treball.

CCOO i UGT preferirien que els 672 seguissin en el carrer, per a no haver d'assumir el que tots sabem: QUE VAN SIGNAR 672 ACOMIADAMENTS SENSE CAUSA, QUE VAN POSAR PREU ALS LLOCS DE TREBALL I QUE VAN VULNERAR ELS DRETS DELS QUE VAM LLUITAR.

Es pot, s'ha de lluitar contra els ERO’s, I només així es guanyen!

Secció Sindical de CGT Atento-Barcelona

Més informació:

- TWITTER CGT ATENTO BARCELONA

- PÀGINA FACEBOOK CGT ATENTO BARCELONA