CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CCOO, UGT, USO i STC acorden 1750 afectacions per l’ERO d’Indra

Dimecres, 5 agost, 2015

CCOO, UGT, USO i STC acorden 1750 afectacions per l'ERO d'Indra

A data 4 de agost, a la 8a reunió de la taula negociadora, CCOO, UGT, USO i STC han arribat a un acord amb la direcció d'Indra afectant 1750 treballadors, dins el marc de l'ERO iniciat el passat 25 de juny.

CGT ha defensat des del començament del procés, de la mateixa manera que la resta de sindicats de la mesa, que no havia causes per aquest ERO, i vam oferir dins el procés de negociació un pla de baixes exclusivament voluntàries. En aquesta última reunió s'ha consumat la ruptura per part de CCOO, UGT, USO i STC acceptant les causes, i admetent acomiadaments forçosos amb indemnitzacions per sota d'un acomiadament improcedent. És curiós que la xifra final de baixes sigui la mateixa que números mitjans de comunicació ja van informar al maig-juny
:
http://www.europapress.es/economia/noticia-indra-prepara-ere-podria-afectar-cerca-1500-trabajadores-espana-
20150618114058.html

http://www.bolsamania.com/noticias/empresas/el-ere-de-indra-cada-vez-mas-cerca-se-habla-de-un-recorte-de-entre-
1500-y-3500-empleados--727113.html

Considerem que aquest model de sindicalisme és nociu per als treballadors. Un cop més s'han prioritzat interessos partidistes a la defensa dels llocs de treball i de les seves condicions laborals. CGT considera que aquest pacte aprofundeix en un model de precarietat en què tots sortirem perdent.

Des d'aquest moment es posa en marxa l'estructura jurídica de CGT per interposar una demanda col·lectiva. Aquest procés és d'àmbit superior, cobrint a tota la plantilla afectada pel procés d'ERO, i paralitza tots els processos que de manera individual es vulguin interposar. Un cop finalitzat aquest procés col·lectiu i arribat el cas, els treballadors disposaran de 20 dies per interposar la seva demanda individual.

CGT INDRA SISTEMES - CGT INDRA BARCELONA

Per ampliar informació podeu contactar amb:
Daniel Alzueta - 615 89 99 65

Secretari General CGT a Indra Sistemas
Carlos Jordana - 636 94 55 99
Secretari General CGT a Indra Sistemas - Barcelona


Valoració d'una traïció (ERO Indra)

Quan es comet una traïció tot traïdor intenta justificar-se. Quan la traïció és tan gran com per enviar al carrer a més de 1.000 persones almenys esperem que no ens prenguin per idiotes perquè, a més de venuts, seria com si ens donessin un cop de peu a la boca.

Poc han trigat a "vendre'ns la moto" els que han signat l'ERO a Indra, apel·lant al "mal menor" i ficant-nos por als treballadors amb "si això no es signa anava ser la fi del món". De passada ens han agraït als que hem sortit al carrer a dir que NO a l'ERO que els hàgim facilitat la feina. Això ja és passar-se de cinisme.

Amb una bonica taula de comparació intenten guiar-nos, com a nens ignorants, i ens diuen que ara entrem en el món de la piruleta i que a Indra vindran temps molt feliços plens d'unicorns i cotó de sucre i els acomiadats es van a dur molta pasta .

Llàstima que aquest castell de cartes s'enfonsi per aquestes simples raons:

- No existia cap causa econòmica per acomiadar 1750 persones.
- Si l'ERO no s'hagués signat l'empresa ho tindria més complicat per aplicar-lo i en els jutjats es tombaria, com així ha passat amb molts ERO que han acabat "sense acord".
- 1750 persones aniran al carrer. Alguns que es diuen "un sindicat" consideren que aquesta és la seva tasca: facilitar acomiadaments.
- Els diners que es portaran els acomiadats és menor al que es portarien amb un acomiadament improcedent.
- No hi ha voluntarietat quan és l'empresa la que accepta o no les peticions. Simplement acceptarà als que ja anava a acomiadar.
- S'obre la porta a més EROs, reduccions de sou i augments de jornades. Ara l'empresa té carta blanca per aplicar el que els sembli gràcies als sindicats signants.
- Seguiran els acomiadaments. No seran objectius (que bonic els ha quedat en l'acord) sinó "improcedents". Exactament com l'empresa venia fent fins ara.
- Durant any i mig l'empresa anirà finalitzant projectes i acomiadant a la gent "que els hi sobra". No són ximples, no.
- No han parlat que per cada treballador els sindicats signants s'emporten una pasta amagades com a "despeses jurídiques".

I per rematar-ho, no ho sotmeten a referèndum perquè "és que l'empresa no vol", demostrant fins a quin nivell de submissió i poca vergonya són capaços d'arribar.

Companys i companyes, ens han venut.

Secció Sindical CGT Indra Barcelona


La CGT SÍ que diu NO a l'ERO d'Indra

CCOO, UGT, USO i STC han subscrit una proposta en la Taula de Negociació en la qual obren la porta als acomiadaments forçosos i no voluntaris, en contra del que havíem mantingut tots els sindicats fins ara.

Aquesta ruptura i canvi de criteri per part d'aquests 4 sindicats no ho recolzarem des de la CGT, que seguim en la nostra línia de no reconèixer causes, per la qual cosa no hi ha excedent de plantilla. (Els economistes de tots els sindicats han reconegut en la taula de negociació que no existien aquestes causes).

L'empresa es va comprometre a contestar en la reunió del dimarts 4 d'agost les diferents mesures plantejades en la proposta d'aquests sindicats. Us informarem de l'esdevenir durant el transcurs d'aquesta cita.

La perillositat d'acceptar pot comportar l'aplicació, quan l'empresa vulgui, de l'article 41 del ET referent a les modificacions substancials de les condicions de treball. Preparem-nos que això no acaba aquí, perquè l'empresa en l'última reunió va assegurar que no anava a acceptar limitar aquesta possibilitat en el possible acord.

Tot té pinta que el dimarts es pegarà carpetada amb acord entre l'empresa i els sindicats referenciats a dalt. Si així anés, estudiarem interposar una possible demanda d'impugnació per la nostra banda.

A continuació adjuntem alguns enllaços que poden indicar perquè alguns són més proclius a signar ERO's:

http://economia.elpais.com/economia/2015/02/14/actualidad/1423938270_767963.html

http://www.eleconomista.es/economia/noticias/3008810/04/11/Los-sindicatos-se-llevan-hastael-10-del-coste-por-despido-de-los-ERE.html

També podem afegir alguns arguments que qüestionen les causes del ERO:

"Eliminat l'efecte d'estacionalitat, l'increment subjacent de les vendes és del 2%. Les vendes a Espanya van augmentar un 7%, accelerant el seu creixement respecte al primer trimestre (+5%) i ja registren quatre trimestres consecutius de creixement. L'augment del segon trimestre va ser del 8%." (Fernando Abril-Martorell)

"Els analistes han rebut els comptes de l'empresa pilotada per Fernando Abril-Martorell amb crítiques. “L'agressiu procés de reconeixement de sobrecostos i de provisions per correcció de valor que l'empresa està executant, distorsiona qualsevol comparativa. No obstant això deixant de costat els aspectes extraordinaris, l'evolució operativa tampoc evoluciona positivament”, assenyala Beka Finance. “Indra segueix sent una aposta de reestructuració, però l'entorn operatiu sectorial a curt termini segueix sent complicat”, afegeix." (http://cincodias.com/cincodias/2015/07/31/mercados/1438334594_364733.html)

"A Societe Generale apunten que les properes eleccions generals poden suposar retards en alguns contractes, a més de que la reestructuració de la plantilla pot minvar la productivitat (http://www.finanzas.com/noticias/empresas/20150731/indra-hunde-bolsa-tras-3205255.html)

Secció Sindical CGT Indra Madrid

http://stopereindra.blogspot.com.es/2015/08/la-cgt-si-dice-no-al-ere.html

Més informació:

- TWITTER CGT INDRA BCN

- TWITTER CGT INFORMATICA CATALUNYA

- TWITTER CGT INFORMATICA

- WEB CGT INDRA BCN

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció