CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Censuren el portal ‘Kaos en la Red’ després d’una denúncia d’una suposada associació catalana pro-Israel

Dilluns, 5 novembre, 2012

Els responsables de la web de contrainformació es neguen a esborrar uns articles que informen sobre els atacs de l'exèrcit israelià a la franja de Gaza i lamenten que es vulneri la llibertat d'expressió.

El portal de contrainformació Kaos en la Red ha estat censurat pel seu proveïdor alemany Hetzner, després de la negativa dels responsables del mitjà a esborrar diversos articles antics vinculats amb l’Estat d’Israel. Segons informen els seus responsables, el proveïdor de serveis d’Internet Nodo 50 ha decidit moure els seus continguts a un servidor de Suècia, aconseguint que Kaos hagi tornat a ser operatiu aquest mateix dilluns. El motiu del bloqueig de la pàgina ha estat una suposada denúncia d’una organització anomenada AFI-CAT (Association of Friends of Israel in Cataunya), que curiosament a través de la seva presumpta web et dirigeix directament a un portal del Govern d’Israel, concretament del ministeri d’Afers Estrangers.

Els articles que han motivat la denúncia va ser escrits en la seva major part fa més de tres anys, durant l’atac israelià a Gaza amb motiu de l’operació Plom Fos, que va provocar la mort de més de 1.400 palestins. El col·lectiu Kaosenlared assegura en un comunicat que el fet de “ser la primera web de contrainformació de l’Estat espanyol té els seus riscos” i denuncia que s’està intentant “criminalitzar-nos, borrar-nos, eliminar-nos”. “Censurar Kaosenlared.net implica una vulneració de tota la legislació espanyola i internacional en matèria de llibertat d’expressió”, exposen els seus impulsors que recorden que no hi ha “cap ordre judicial” que demani que s’esborrin els articles esmentats.

Fa dos anys, l’aleshores regidora de Seguretat de l’Ajuntament de Barcelona, la socialista Assumpta Escarp, ja va carregar contra aquest portal declarant que era partidària que es tanquessin les webs que fessin “apologia de la violència”. Escarp, que es referia a portals vinculats al que ell considerava grups antisistema, va posar com a exemple un article de Kaos en la Red. Les paraules de la política van provocar una onada de solidaritat amb el portal, que va denunciar ser criminalitzat.

FONT: ELTRIANGLE.EU

- Victòria de la llibertat d'expressió: Hetzner rectifica i no bloquejarà Kaosenlared

Poc després d'haver-se complert el termini que l'empresa alemanya havia donat per al bloqueig de la web, els companys de Nodo50 han rebut el següent missatge ....
Poc després d'haver-se complert el termini que l'empresa alemanda havia donat per al bloqueig de la web, els companys de Nodo50 han rebut el següent missatge:

after the expiry of the deadline, our manual check has resulted in our
decisió to close this tiquet.
We are not going to block your IP.
This tiquet has now been closed.

En català:

Després de la fi del termini, després del procés de revisió manual hem
decidit tancar el tiquet. No anem a bloquejar la seva IP.
Aquest tiquet ha estat tancat.

No sabem les raons que han portat a Hetzner a realitzar aquest sobtat canvi d'actitud, si la ràpida reacció de Nodo50 i la denúncia pública del fet realitzada en la nit d'ahir hi haurà tingut o no alguna cosa a veure en aquest canvi, però, en qualsevol cas, ens alegrem que, per aquesta vegada, la llibertat s'hagi imposat a la censura.

Informarem amb més precisió quant Nodo50 ens faci arribar més detalls.

Col·lectiu Kaosenlared

- Comunicat Col·lectiu Kaosenlared

L'equip editorial del col·lectiu de Kaosenlared ha vingut vivint des de fa 48 hores una gran tensió, davant l'amenaça que el proveïdor Hetzner d'Alemanya decidís treure'ns de la xarxa. La condició perquè això no succeís, era que debeíamos despublicar determinats articles relacionats amb l'estat d'Israel. Aquests eren denunciats per una agrupació d'origen incert, possiblement fantasma, però amb tant poder com perquè un proveïdor alemany amenacés la nostra continuïtat. Òbviament, tot i les amenaces de Hetzner, ens hem negat a retirar els articles. En conseqüència, segons ens ha informat l'empresa, aquest dilluns a les 11:00 la nostra web serà bloquejada en els seus servidors.

Afortunadament, però, la ràpida reacció dels companys i companyes de Node 50 ha aconseguit evitar que tal bloqueig suposi la censura total a Kaosenlared, i la web seguirà estant disponible i al llarg d'aquest mateix dilluns (és possible que estiguem algunes hores fora de la xarxa, però res més). Nodo50 s'ha mogut ràpid i ha traslladat còpia del servidor actual de Kaosenlared a un proveïdor de Suècia, que serà des d'on operi nostre servidor des d'ara, i que no es deixa pressionar per aquest tipus de xantatges ideològics que només busquen censurar aquelles webs que resulten molestes al poder establert. A Nodo50 nostre reconeixement per la seva urgència i solidaritat. Esperem que el temps de bloqueig a Kaos sigui el més breu possible.

Per això, com diem, els companys i companyes de Node 50 han treballat tot aquest cap de setmana per tal de garantir la llibertat d'expressió del nostre web.

Les absurdes exigències d'esborrar les notícies de fa tant de temps (any 2009 gairebé totes), ens fa pensar que aquesta criminalització i aquest assetjament, és un més dels que hem patit en aquests últims anys.

Molts dels articles que pretenien eliminar estan publicats en moltes pàgines de dins i fora de l'estat espanyol, de manera que és evident que l'objectiu és emmordassar específicament a Kaosenlared. No ho aconseguiran.

Així com vam dir el novembre del 2010, quan l'Ajuntament de Barcelona va sol · licitar a la fiscalia que valorés la possibilitat d'obrir diligències contra Kaosenlared.net i altres mitjans alternatius, creiem que aquesta acció forma part d'una campanya de més calat, una campanya la finalitat última és la criminalització dels moviments socials, als quals els mitjans d'informació alternativa li donen la veu i l'espai que li és negat per norma en els mitjans de comunicació controlats pels amos del món: el capital i la burgesia.

L'ésser el primer web de contrainformació de l'Estat espanyol amb gairebé 1.800.000 visites mensuals (dades estadístiques d'octubre) té els seus riscos. Perquè això implica que hi ha més de 60 mil persones que diàriament llegeixen les denúncies, les opinions combatives de tants i tantes col · laboradores, els seguiments minut a minut de manifestacions, concentracions i esdeveniments anticapitalistes l'Estat espanyol i Amèrica Llatina. Perquè aquest és un espai per a aquells que no tenen el seu lloc en els mitjans massius. Per això s'intenta criminalitzar, esborrar, eliminar-.

Censurar a Kaosenlared.net implica una vulneració de tota la legislació espanyola i internacional en matèria de llibertat d'expressió.

La nostra web, així com els altres mitjans de comunicació anticapitalista estan al servei de les classes populars, dels moviments socials, de la gent treballadora que és permanentment fustigada per aquest sistema que oprimeix i empobreix.

Solen ser aquestes situacions les que permeten valorar el nivell de compromís amb els nostres i les nostres lectores, col · laboradors i col · laboradores, amics i amigues amb qui compartim les lluites quotidianes. Aquest fort suport fa que refrendemos que res impedirà que seguim lluitant per la llibertat i la igualtat.

En resum, avui més que mai, Kaosenlared som tots i totes.

Ni un pas enrere!

- Comunicació de Nodo50:

El proveïdor alemany on Nodo50 allotja la seva plataforma de servidors dedicats ha rebut una queixa anònima contra uns articles publicats a www.kaosenlared.net . La seva reacció ha estat exigir l'esborrat dels articles, cosa que Nodo50 no farà, sota amenaça de bloqueig del servidor de Kaos en la xarxa. En el següent comunicat expliquem el desenvolupament dels fets i les mesures que hem pres.

Els fets

L'any 2010, Nodo50 va engegar els seus primers servidors dedicats administrats, tenia com a finalitat oferir una solució sostenible per a organitzacions de grans dimensions que necessiten més recursos tècnics de l'habitual. Per realitzar aquesta tasca contractem màquines i allotjament al proveïdor alemany Hetzner, un dels més grans d'Europa.

El passat 26 octubre 2012 Heztner ens va comunicar una queixa de tercers sobre el contingut d'una de les webs allotjades, "Kaos en la Red". Un particular, en nom de "AFI-CAT (Association of Friends of Israel in Catalunya) aficionats cat.org", havia escrit a Heztner per queixar-se de certes informacions publicades per "Kaos en la Red" i exigir la clausura de la web . Els articles havien estat publicats a Internet fa més d'un any, i la major part van ser escrits fa tres, en el context de la "guerra a Gaza", hivern de 2008-2009. Es dóna la circumstància que el domini de la persona que va enviar el missatge de queixa a Hetzner es va crear 5 dies abans del seu enviament, i la web no té contingut i és una simple redirecció al Ministeri d'Afers Exteriors d'Israel.

Nodo50 ha intercanviat en els últims dies diversos correus amb Heztner per aclarir que:

No anem a esborrar cap contingut. No hi ha cap ordre judicial que demani l'esborrat d'aquests articles. La identitat del "delator" (aficionats cat.org) és si més no sospitosa de ser fraudulenta. Es tracta d'un clar intent de censura cap unes informacions que denuncien la vulneració dels drets humans i les resolucions de Nacions Unides per part d'Israel, així com la situació que travessa el poble Palestí.

El matí del dissabte 3 de novembre de 2012, a les 9:30 hores, Heztner ens ha comunicat que davant nostra negativa a esborrar aquests articles procediran al bloqueig del servidor de "Kaos en la Red" el dilluns 5 de novembre a les 11: 00 hores.

La resposta

El mateix dissabte 3 de novembre, al voltant de les 15:00 hores, teníem preparat el nou allotjament per "Kaos en la Red" en les nostres infraestructures a Suècia, esperant al moment de desconnexió, per part de Heztner. El nou servidor sincronitza les dades cada hora, esperant a entrar en funcionament.

No permetrem que ni el col · lectiu "Kaos en la Red" ni els seus usuaris / es pateixin bloqueig algun, la seva informació romandrà en línia en tot moment.

L'aprenentatge

Traiem algunes conclusions del que ha passat els últims dies:

* Ens sembla preocupant la manca d'escrúpols per part de Heztner en la seva forma d'interpretar els termes i condicions del contracte vigent, i bloquejar webs sota peticions de particulars, sense necessitat de procés judicial algun o verificació de la veracitat dels interlocutors i les acusacions.

* En els últims sis mesos estem migrant tots els nostres dominis a un registrador canadenc, EasyDNS. La migració és part de la nostra estratègia per donar suport a organitzacions compromeses amb la llibertat d'expressió. Malgrat haver rebut les mateixes peticions que Heztner per al bloqueig de Kaos en la Red seva resposta ha estat l'oposada. EasyDNS ha defensat el dret de comunicar-se lliurement a Internet. Nodo50 vol agrair el seu suport i solidaritat en aquests moments difícils.

Els suports

Fa vuit mesos Migrem els nostres servidors a Suècia i escrivim:

"Cada vegada són més els que entenen que són els projectes no comercials i independents els que mantenen l'esperit transformador d'una xarxa lliure i oberta"

Gràcies a la solidaritat de tots els projectes allotjats a Nodo50 i als qui ens han ajudat a Suècia, al Canadà, i arreu del món perquè seguim estant SEMPRE línia.

Una abraçada,

Assemblea de Nodo50

5 novembre 2012

http://www.kaosenlared.net/component/k2/item/36347-nodo50-mover%C3%A1-su-plataforma-de-servidores-dedicados-en-alemania-tras-un-intento-de-censura.html

Llista d'articles que ens han demanat retirar per no ser bloquejats per Hetzner:

http://old.kaosenlared.net/noticia/no-son-judios-son-terroristas

http://old.kaosenlared.net/noticia/israel-sionista-y-asesino

http://old.kaosenlared.net/noticia/israel-una-sociedad-enferma

http://old.kaosenlared.net/noticia/asesinos-ideologia-sionista-estado-israel-version-moderna-nazi-fascism

http://old.kaosenlared.net/noticia/boicot-israel-lista-productos-atencion-codigo-barras

http://old.kaosenlared.net/noticia/boicot-israel-729-llista-no-compra-productes

http://old.kaosenlared.net/noticia/boicot-a-noa-a-sant-cugat

http://old.kaosenlared.net/noticia/boicot-a-israel

FONT: KAOSENLARED.NET

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció