CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Centenars de persones es manifesten a Gavà i Viladecans contra l’ERO de Roca

Divendres, 16 octubre, 2009

Centenars de persones s'han manifestat aquest dijous 15 d'octubre a Gavà i Viladecans en contra de l'Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO) presentat per la companyia Roca i que afecta a 341 treballadors de la factoria.


La manifestació estava convocada per les Federacions d'Associacions de Veïns de Gavà i Viladecans, pels sindicats representats en el comitè d'empresa i per totes les forces polítiques amb representació municipal.

El president de la Federació d'Associacions de Veïns de Gavà, Damià Muñoz, ha explicat a Efe: "amb aquesta acció volem mostrar la nostra solidaritat amb els treballadors de Roca, una empresa molt relacionada històricament amb les dues ciutats".

El dirigent veïnal ha considerat que "Roca no pot mirar solament pels seus interessos, ha de tenir en compte que si ha arribat on ha arribat ha estat per l'esforç dels treballadors i ara no pot mirar cap a un altre costat".

Les manifestacions han sortit de les places dels ajuntaments de Gavà i Viladecans, des d'on s'han dirigit a les dependències de la fàbrica, en la carretera C-245 en el límit entre les dues ciutats.

Manifestació a Alcalá de Guadaíra

Un centenar de treballadors de la planta d'Alcalá de Guadaíra (Sevilla) de Roca van tallar l'accés a les instal·lacions als directius de l'empresa en senyal de protesta per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) extintiu que preveu fer fora 700 persones (200 d'elles a Alcalá) i van anunciar la "intensificació" de les mobilitzacions, amb una vaga a tots els centres nacionals el dia 22 d'octubre.

El secretari general del comitè d'empresa de Roca a Alcalá, Francisco Santiago, va indicar a Europa Press que els treballadors van començar la concentració davant les portes de la planta des de les 5,30 fins a les 12,00 hores, període en el qual van evitar l'entrada de la directiva de la companyia, encara que van permetre el pas dels de la resta de companys, no afectats per l'ERO temporal en marxa, que acudien als seus llocs.

Santiago va criticar que la companyia hagi engegat una pròrroga per a la negociació de l'acord --que finalitza el 29 d'octubre--, davant la qual "no s'avança, no es posen noves propostes i es continua amb els mateixos discursos". "L'empresa assegura a més que si no fa l'ERO d'aquesta manera, ho durà a terme tancant fàbriques", va advertir.

Vaga per al proper 22 d'octubre

Els treballadors de les plantes de Gavá a Barcelona, Alcalá d'Henares a Madrid i Alcalá de Guadaíra han convocat una jornada de vaga el proper dia 22 d'octubre per reclamar la resolució del conflicte i la presentació de noves iniciatives i solucions.

Noticia extreta de Catalunyapress:
www.catalunyapress.es/noticia.php?pIdNoticia=17834&pIdioma=cat&pSeccion=2


Vídeo de la manifestació de Gavà: