CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Centenars de persones es manifesten a Gràcia contra les retallades a l’Hospital de l’Esperança

Divendres, 15 abril, 2011

Centenars de persones es van manifestar el dimarts 12 d’abril a Gràcia en protesta contra el tancament de les urgències de l’hospital de l’Esperança. La concentració, convocada per l’Assemblea pels Drets Socials de Gràcia i els i les treballadores de l’hospital, havia començat a les set de la tarda. Davant la gran assistència de veïns i veïnes, es va acordar tallar la Travessera de dalt, i després marxar en manifestació.

El dimarts 19 d'abril s'ha convocat una nova manifestació a les 19h davant l’Hospital de l’Esperança, al carrer Sant Josep de la Muntanya 12, a la vila de Gràcia, Barcelona.

Durant la marxa es van cridar consignes a favor de la sanitat pública, contra les retallades socials, demanant la dimissió del conseller de sanitat Boi Ruiz. Després de prop d’una hora, els manifestants van tornar a l’hospital per a cloure la manifestació i recordar que el proper dimarts dia 19 veïns i treballadores es tornaran a manifestar. També s’ha mostrat la solidaritat amb els altres companys en lluita a centres com la Vall d’Hebron, Sant Pau o Bellvitge, i s’ha cridat a participar en totes les mobilitzacions dels propers dies en defensa de la sanitat.

Una portaveu dels treballadors va denunciar la situació de l’hospital, que es trobava en una gran incertesa davant l’amenaça de retallades de serveis, com el ja anunciat tancament de les urgències, en un Hospital que és l’únic centre públic de Gràcia amb urgències les 24 hores, i que cobreix també part dels barris de La Salut o Can Baró.

S’ha recordat també que la mobilització de treballadors i veïns és útil, com ja es va demostrar als anys 90 quan la mobilització popular va evitar el tancament d’alguns serveis del centre amenaçats.