CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Centenars de treballadors de Delphi a Sant Cugat del Vallès es manifesten en solidaritat amb els companys de Cadis

Dijous, 19 abril, 2007

Centenars de treballadors de la companyia Delphi a Sant Cugat del Vallès es van manifestar ahir pel centre de la localitat en solidaritat amb els seus companys de Puerto Real, a la badia de la qual s'havia convocat una vaga general per protestar pel tancament de la factoria. La vaga va tenir un seguiment proper al 100%, suport al qual es van sumar uns 5.000 ciutadans que es van manifestar pels carrers de Jerez de la Frontera o els 300 que es van concentrar davant la Subdelegació del Govern a Cadis.


El Punt - 19/04/2007
Ò. PINILLA EFE. Sant Cugat del Vallès .-
Unes dues-centes persones, segons la policia local de Sant Cugat, i més de tres-centes, segons els sindicats, van participar en aquesta marxa solidària, que es va iniciar a la fàbrica de Delphi i va finalitzar davant l'ajuntament del municipi, on es va llegir un manifest de suport als treballadors de Puerto Real. Els 1.030 treballadors de la fàbrica barcelonina de la multinacional de components de l'automoció van parar durant dues hores per torn per solidaritzar-se amb els seus companys i expressar la seva «repulsa» per la política desenvolupada per la companyia nord-americana a l'Estat espanyol i a Europa, segons va explicar el secretari general de la secció sindical de la UGT a Delphi Sant Cugat, Esteban Rodríguez. A la capçalera de la manifestació es va exhibir una pancarta amb el lema «Delphi Sant Cugat, amb els companys de Puerto Real» i els assistents a la marxa, que es va desenvolupar sense incidents, van cridar durant el recorregut consignes com «Delphi Cadis no es tanca», «Delphi som tots, Delphi no es tanca» i «Si Delphi es tanca, guerra, guerra, guerra».

Aquesta manifestació s'ha convocat el mateix dia de la vaga general organitzada per CCOO, UGT i CGT en catorze municipis de la província de Cadis per protestar pel tancament de la factoria de Puerto Real i de la reunió del comitè europeu de Delphi, que se celebra a Hongria i en què participen representants sindicals de totes les plantes continentals de la multinacional i de la direcció del grup.

La vaga general a Puerto Real va tenir un seguiment proper al 100%. A més, els treballadors van tenir el suport al carrer d'unes 5.000 persones que es van manifestar per la població, unes 300 davant de la Subdelegació del Govern a Cadis o les 400 persones aplegades per la CGT.

Zapatero: «No fallarem als treballadors»

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va anunciar durant la sessió de control al govern que ha ordenat a l'Advocacia de l'Estat que es personi en el procés judicial obert en el jutjat mercantil de Cadis sobre el cas de Delphi perquè analitzi «amb lupa» la legalitat de la «possible situació de fallida» que ha anunciat l'empresa. Zapatero va explicar que la prioritat i el compromís del govern de l'Estat i de la Junta d'Andalusia, amb la qual l'executiu va afirmar que treballava «colze a colze» a través d'un grup de treball «coordinat per l'oficina econòmica de la Presidència del govern», és exigir a Delphi que mantingui l'activitat productiva a Puerto Real i que compleixi el pla industrial que va signar amb els sindicats. «El govern té un compromís amb el futur dels treballadors», va dir Zapatero.


Els treballadors de Delphi a Sant Cugat temen que la direcció deslocalitzi la producció a Europa de l'Est

VILAWEB - DIJOUS, 19/04/2007 - 10:28h .-
El comitè d'empresa de Delphi a Sant Cugat tem que la direcció deslocalitzi la producció a Romania a partir del 2010. Ho han anunciat aquest dimecres els representants dels treballadors, en el marc d'una manifestació en suport als seus companys de Puerto Real que ha aplegat 200 persones a les portes de l'Ajuntament. L'equip de govern ha mostrat el seu suport als treballadors d'una de les fàbriques més grans de Sant Cugat.

Unes 200 persones, segons la Policia Local, i més de 300 segons els sindicats, han participat en una marxa solidària pels carrers de Sant Cugat. Els 1.030 treballadors de la planta santcugatenca de Delphi han aturat la producció durant dues hores per torn per solidaritzar-se amb els seus companys de la factoria de Cadis, afectada pel tancament anunciat per la multinacional nordamericana de components automobilístics. El president del comitè d'empresa, José Antonio Morán, ha llegit un manifest de suport als treballadors de Puerto Real. Morán ha advertit, a més, que la planta de Sant Cugat també està amenaçada per una possible deslocalització a Europa de l'Est a partir del 2010. Els representants sindicals de Delphi s'han reunit amb membres de l'equip de govern a l'Ajuntament i els han demanat que s'impliquin per blindar la continuïtat de la planta. El tinent d'alcalde d'Afers Interdepartamentals, Eduard Pomar, ha mostrat el 'ple suport' del consistori a la lluita dels treballadors de Puerto Real. A més, Pomar ha subratllat la importància de mantenir la producció a la planta santcugatenca. Els sindicats CCOO, UGT i CGT han convocat aquest dimecres una vaga general als catorze municipis de la Bahia de Cadis per protestar contra el tancament de Delphi a Puerto Real. Paral·lelament, una delegació sindical de la planta santcugatenca ha participat a Hongria a la reunió del comitè europeu de Delphi.


+ Escolta les declaracions dels protagonistes d’aquesta informació a la web de Radio Sant Cugat