CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ceràmiques del Foix es manté en la seva postura d’acomiadar a 72 treballadors

Dijous, 30 octubre, 2008

L'Expedient de Regulació d'Ocupació presentat a Ceràmiques del Foix, pertanyent al grup Roca, el passat 17 d'octubre, és un exemple de l'explotació al màxim de les possibilitats comercials (Roca va obtenir rècords de beneficis els anys 2006 i 2007 arribant fins a obtenir més de 1700 milions d'euros) per a després, una vegada col·lapsat el mercat, solucionar els problemes a força d'acomiadaments, traslladant els costos a l'erari públic.


Ceràmiques del Foix ha experimentat en els últims mesos una sobreproducció destinada exclusivament a saturar el magatzem, fent créixer deliberatament l'estoc per a justificar la presentació de l'ERO. L'Empresa no ha escoltat als representants dels treballadors que, conscients de la situació, han ofert el seu suport per a solucionar els problemes. Ceràmiques del Foix ha preferit la via traumàtica de l'ERO ha conciliar amb els treballadors les mesures necessàries.

Roca és una empresa de rància tradició i actitud paternalista en la qual només funciona "l'ordeno i mano". Ara ordena la destrucció de 72 llocs de treball d'un total de 259 persones que hi treballen, oblidant que darrere d'ells hi ha 72 treballadors i les seves respectives famílies. Mentre, continua la seva política de deslocalització, invertint en països amb mà d'obra més barata que l'Estat espanyol i amb menys garanties sindicals. El capitalisme salvatge és el nostre veí de tota la vida, el trobaràs en la cambra de bany.

Secció Sindical CGT Ceràmiques del Foix