CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Certamen d’assaig jove “Ajuda Mútua”

Dijous, 17 juny, 2010

png_logoNou-1200.png

La Sociedad Cultural Apoyo Mutuo – Societat Cultural Ajuda Mútua – Kultura Societo Interhelpo ha convocat un concurs d'assajos destinat a la joventut. L'objectiu d'aquesta iniciativa és intentar involucrar als joves en el moviment llibertari o, com a mínim, aproximar-los a la literatura i les idees àcrates.

1r Certamen d’Assaig Jove “Ajuda Mútua”

Del 3 al 31 de gener de 2011

Per a més joves de 20 anys

Sobre una figura de l'anarquisme

Assaig, biografia, ficció literària o estudi de fonts

De 3.500 a 6.000 paraules

Creative Commons

>>> Adjuntem el tríptic que conté les bases del concurs.

La Societat Cultural Ajuda Mútua està en fase de constitució. La formen un petit grup de llibertaris i els seus objectius són el desenvolupament i difusió de la cultura obrera en la societat i de la cultura en general entre la classe obrera. Et convidem a visitar la pàgina web de la Societat (http://www.enxarxa.com/interhelpo/) per a conèixer millor la nostra associació i els seus projectes.

La Societat

Què és?

La Sociedad Cultural Apoyo Mutuo – Societat Cultural Ajuda Mútua – Kultura Societo Interhelpo és una associació sense ànim de lucre que pretén fomentar la cultura llibertària.

Qui la formen?

La Societat ha estat creada per un grup de treballadors anarquistes que desitgen formar-se culturalment i debatre en profunditat sobre els problemes de la nostra societat i les nostres vides d'una manera que sobrepassi la immediatesa de la militància sindical i la quotidianitat de la lluita econòmica. Pot formar part d'ella qualsevol persona que tingui les mateixes inquietuds i comparteixi les finalitats de la Societat.

Què vol?

Com resen els estatuts de la Societat,

1. La seva finalitat primordial és l'impuls per a la creació d'una associació d'investigació i difusió de la cultura obrera, independent de tot partit, institució o associació.

2. Investigació filosòfica i científica de la realitat social i de les possibilitats de transformar-la en un sentit comunista i llibertari.

3. Difusió d'idees congruents amb la del comunisme llibertari en el si de la població en general i de la classe obrera en particular.

4. Dotar a la classe obrera de mitjans de formació intel·lectual propi.s

5. Fomentar la cultura associacionista entre els treballadors.

6. Organització de fòrums i cursos per a l'estudi i debat sobre aquestes qüestions i quantes puguin ser d'interès per a les classes treballadores.

Per què esperanto?

Per qüestió de principis. I perquè fem la nostra l'argumentació d'aquests dos articles

1. Per què esperanto? (http://www.nodo50.org/esperanto/artik93es.htm) de la revista holandesa Vrede.

2. Llengua Internacional i Moviment Llibertari de la revista Materials de Reflexió (http://www.nodo50.org/esperanto/artik94es.htm)

Per això, cadascú pot emprar, per a les seves activitats en l'associació, la que prefereixi de les tres llengües d'ús de la Societat: l'espanyol, el català i l'esperanto.

Societat Cultural Ajuda Mútua, Carretera d'Esplugues 46, 08940 Cornellà de Llobregat

interhelpo@gmail.com

Attached documents