CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT a favor d’una solució antimilitarista en el conflicte de Líbia

Dilluns, 21 març, 2011

Després de molts dies d'inoperància dels governs i institucions amb responsabilitat directa en acabar amb la massacre del poble de Líbia per part del dictador Gaddafi i els seus miserables mercenaris, la "solució" trobada i "legitimada" per l'ONU, la Unió Europea, Estats Units, l'OTAN, la Lliga Àrab i altres països rics ... ha estat la intervenció militar. Els bombardejos ja han començat amb una ostentació de precipitació, improvisació i objectius difusos.


Les institucions mundials i els governs dels principals països del món han estat incapaços d'adoptar cap tipus de mesures prèvies per evitar la brutal repressió i genocidi del poble libi en demanda de llibertat, respecte dels drets humans i justícia social. Una vegada més s'ha demostrat que per als dirigents polítics, no és prioritari evitar el sofriment dels pobles, el sofriment de les i els treballadors, sinó que han preferit jugar a la política, han preferit escenificar les seves protagonismes i personalismes, han optat per pensar primer en els interessos econòmics de les grans multinacionals i en el futur del petroli de Líbia.

Han estat incapaços d'embargar i bloquejar els comptes del tirà Gaddafi, la seva família i els seus generals, incapaços de bloquejar la venda d'armes, de bloquejar els seus ports, d'establir zones d'exclusió aèria, incapaços de trencar les relacions comercials, d'identificar i perseguir als responsables de la repressió i aplicar la justícia universal, incapaços d'iniciar cap procés de mediació o de negociació per trobar una solució pacífica al conflicte.

En canvi, l'única mesura adoptada ha estat la intervenció militar. Per a CGT, aquesta mesura no solucionarà el conflicte sinó que provocarà més morts, incentivarà un clima de guerra civil i prolongarà el conflicte d'una forma indeterminada, de conseqüències incalculables, com succeeix en els països en què s'ha intervingut recentment, l'Iraq o l'Afganistan .

CGT està en contra de la participació espanyola en la intervenció militar

CGT denuncia que novament governs dels països més rics trien l'ús de la força militar com l'única forma de "ajuda" als pobles i en especial als pobles que consideren del tercer món.

CGT condemna l'ús de la força militar com a forma de resoldre els conflictes socials i populars que s'estan produint en els països àrabs, i en concret a Líbia, l'origen està en la manca absoluta de llibertat i justícia social.

Per a CGT, el president Zapatero torna a sorprendre'ns amb la seva aposta entusiasta per la intervenció militar oblidant l'actitud clarament pacifista del nostre poble. El govern espanyol no ha de prestar-se a la militarització dels conflictes, ni ha d'autoritzar l'ús de les bases militars, ni enviar tropes, sinó que ha de mantenir una permanent defensa d'una solució pacífica als conflictes.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT


>>>Altres comunicats

Alternativa Antimilitarista-MOC

www.rojoynegro.info/articulo/agitacion/aamoc-no-la-guerra-otra-vez-la-accion-militar-libia

Ecologistes en Acció

www.ecologistasenaccion.org/article20154.html