CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT a “oiga.me”, un lobby ciutadà contra els poderosos

Divendres, 2 desembre, 2011

CGT ha estat participant des de fa uns mesos en la creació una plataforma en línia per a la mobilització ciutadana que facilitarà eines telemàtiques de participació en la vida política. Es tracta de la Plataforma oiga.me

Aquesta iniciativa, promoguda per l'associació aLabs, pretén llançar peticions que siguin signades per milers de persones (per exemple, contra les retallades en educació i sanitat) però, a més, amb un clic, tu i tots els que participin podreu enviar mails directament als responsables d'aquestes polítiques ...

oiga.me té algunes característiques que la fan única:

* No té accionistes ni ànim de lucre: Entenem que la societat ha de poder accedir a canals de protesta que no siguin gestionats per empreses mercantils amb accionistes, ni amb ànim de lucre. S'han de facilitar eines amb les que la ciutadania pugui participar en accions de protesta, peticions o propostes sense que ningú es lucri amb les seves dades o decideixi per la quantitat de diners invertida. oiga.me es finança mitjançant donacions que es publicaran cada any a la web i l'aportació de moltes hores de treball en desenvolupament per part de l'associació aLabs .

* És programari lliure: Desenvolupat amb Ruby on Rails , tornem a la comunitat el codi que generem. Ho fem sota llicència copyleft GNU Affero per al programari i llicència, CC-By-SA per a tots els continguts. Sabem que sense la comunitat de programari lliure aquesta eina no seria possible, i, com aquesta comunitat es nodreix de compartir el codi, bo, dolent o millorable, aquí està el nostre, ara també és un bé comú, és vostre.

* Aposta per comunicació directa: Busquem posar en contacte a la gent amb qui decideixen per ells, sense intermediaris. Es tracta de donar a la societat l'oportunitat d'expressar, de fer-se sentir i d'argumentar per si mateixa. Volem que sàpiguen que la seva acció és efectiva i té resultats. Ho farem a través de diversos canals com correu electrònic, però en un futur també amb Fax i telefonia.

Dins d'un context de mobilització global, en què la ciutadania demanda eines per a la posada en comú d'accions de protesta col·lectiva, neix una plataforma que posa al servei de la societat civil les eines més modernes del l'acció en Xarxa Sota l'eslògan "No odiïs el lobby, ¡menja-te'l!". L'associació aLabs vol anar més enllà de l'adhesió a campanyes a través de la recollida de signatures. La idea és que es promoguin accions simultànies a través de sistemes com correu electrònic i telèfon o fax a les següents versions que permetin l'expressió individual de cada ciutadà.

En definitiva, et convidem a conèixer el primer altaveu tecnològic que serveix a persones i organitzacions per fer sentir la seva veu i constituir-se com agent actiu de la vida política i social. Perquè de la multiplicació de milers de petits esforços individuals neix una poderosa força col·lectiva.


La CGT forma part des de la seva creació del Consell Social de oiga.me

La Confederació forma part des de la seva creació del Consell Social de Oiga.me, al costat d'altres entitats com la Plataforma Política de Suport al Poble Sahrauí, la Cooperativa Dabne, l'Alternativa Antimilitarista MOC, el Patio Maravillas, Ecologistes en Acció i diverses persones més a títol individual. Des d'aquest Consell es pretén vetllar per un bon ús de Oiga.me, així com, entre altres funcions, assegurar la seva independència.

La nostra organització inaugura aquesta eina llançant dues campanyes d'enviaments de correus electrònics:

Una, a proposta dels companys de CGT Chiapas, demanant la llibertat d'Alberto Patishtan professor tzoztil adherent a L'Altra Campanya i pertanyent a La Voz del Amate segrestat per l'Estat Mexicà i en una situació límit: aïllat 23 hores al dia en una cel·la i sense accés a atenció mèdica (pateix glaucoma i diabetis) en càstig per la seva actitud de defensa decidida dels i les preses polítiques mexicanes.

Anar a http://oiga.me/campaigns/exige-la-liberacion-del-profesor-alberto-patishtan

L'altra En Defensa de l'Ocupació i de les Professions Marítimes , llançada des de CGT Sector Mar, en la qual es denuncia que pràcticament totes les ocupacions marítimes es cataloguin com de difícil cobertura, quan la realitat de l'ocupació en el sector és de creixent atur i de serioses dificultats per a gairebé totes les professions marítimes per trobar feina.

Anar a http://oiga.me/campaigns/en-defensa-del-empleo-y-de-las-profesiones-maritimas

Us animem a tots i totes a que us doneu d'alta a oiga.me (també es pot participar sense donar-se d'alta) i doneu suport aquestes accions: per La Llibertat d'Alberto Patishtan i En Defensa de l'Ocupació i de les Professions Marítimes, enviant de forma massiva correus electrònics a través de oiga.me i difonent entre els seus contactes.

Més informació:

Forma de participar en aquesta i futures accions: http://oiga.me/answers , fent clic a la pestanya de Tutorial.

Enllaç al bloc de aLabs amb notícies sobre Oiga.me: http://blog.alabs.es/liberamos-oiga-me-una-plataforma-online-de-movilizacion-ciudadana/

Oiga.me a Diagonal: www.diagonalperiodico.net/Oiga-me-un-lobby-contra-los.html

¡¡El teu suport és vital!

José Mª Oterino, Secretari de Comunicació Comitè Confederal CGT