CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT acorda personar-se com acusació en el cas del treballador mort en accident laboral a SECOMSA

Divendres, 22 octubre, 2021

El passat dijous 7 d'octubre, passades les 7 de la tarda, va morir en accident laboral el company Jean, afiliat i delegat de CGT, a les instal·lacions de l'empresa Secomsa (Serveis Comarcals Mediambientals), encarregada del Servei de Recollida Selectiva dels Residus Municipals al Baix Camp, situada al terme de Botarell.
 
El treballador va ser atropellat per una pala excavadora i pel que sembla va morir a l'acte, segons les primeres recerques fetes sobre l'accident.
 
Des de la CGT, després de tenir coneixement del tràgic accident, vam començar a emprendre les mesures necessàries per a esclarir els fets que van causar la mort del company.
 
Per aquest motiu, per a garantir que no s'hagués pogut incórrer en alguna mena d'incompliment relacionat amb les mesures de seguretat, i després d'haver visitat les instal·lacions de l'empresa i de reunir-nos amb el comitè d'empresa, on CGT és el sindicat majoritari, hem acordat que la nostra organització sindical es personi com a acusació davant el jutjat d'instrucció número 3 de Reus, que és el que porta el cas, acusació que portarem a terme a través dels nostres serveis jurídics (Col·lectiu Ronda).
 
Per desgracia els accidents laborals s'ha convertit en una xacra social i uns dels motius principals de mortalitat a l'Estat Espanyol, sense que se estiguin aplicant mesures i inversions més contundents per part de les diverses Administracions per reduir dràsticament la sinistralitat laboral. La consolidació de la precarietat laboral en tots els sectors i la falta de conscienciació per part de l'empresariat de que no es pot especular amb la seguretat i salut de les treballadores, són causes directes de aquesta injustícia social que no hauria de gaudir d'impunitat.
 
Seguirem informant del desenvolupament del cas.
 
Reus, 21 d'octubre de 2021
 
Federació Comarcal Baix Camp-Priorat de la CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció