CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

La CGT l’actor principal del conflicte sindical a Catalunya.

Dijous, 25 abril, 2024

La CGT de Catalunya, per novè any consecutiu és el sindicat que més vagues convoca, i des de 2018 les que més seguiment tenen, consolidant-se així com l'actor principal en la lluita sindical a Catalunya.

Segons les dades emeses pel Departament de Treball, la CGT convoca més vagues, que tenen més seguiment i acumulen més jornades no treballades, que les convocades per CCOO, UGT i USOC junts.

Líders absoluts de seguiment en les convocatòries de vaga.

Amb un 56,78% de treballadores que segueixen les convocatòries de vaga, la CGT, genera més seguiments que les convocatòries de CCOO, UGT i USOC juntes o que les de tots els altres sindicats unides. Tot i no comptabilitzar-se la vaga general feminista que es convoca cada any el 8 de març. Tot i ser el tercer sindicat en afiliació amb més de 22.000 afiliades, i el quart en representació sindical, les dades indiquen que el potencial de lluita de les persones afiliades a CGT és 8 vegades més que el dels 3 sindicats amb més representació.

 

 

 

Més convocatòries i més jornades de vaga comptabilitzades a CGT.

Amb un 31,70% de les jornades de vaga no treballades, CGT supera les convocades pels 3 sindicats amb més representació sindical. Tot i tenir un percentatge de delegats 14 vegades inferior a CCOO o UGT, la CGT desplega la majoria dels conflictes sindicals. I convoca més vagues que els dos sindicats amb més representació junts i exactament les mateixes un 27,57% que tota la resta de sindicats.

 

 

Sense Conflicte no hi ha victòries.

Aquest 2023 la CGT ha liderat indiscutiblement el conflicte sindical a Catalunya i ho ha fet arrancant millores notables per a les plantilles en lluita.

Alguns exemples són les diverses vagues que es van convocar al grup Inditex i que el febrer del 2023 i que van acabar amb una pujada salarial del 25% de mitjana. Els cinc mesos de vaga de l'empresa d'autobusos Avanza Baix Llobregat on van assolir una reducció de jornada a 37 h, nous plusos i un increment del 8% del salari. El novembre del passat any, després les treballadores del Bicing de Barcelona van aconseguir un increment de 4000 € anuals i nous plusos després de vuit dies de vaga indefinida.

I com a últim exemple a finals de novembre del 2023 començava una vaga indefinida que duraria 59 dies, al Centre d'Acollida d'Animals de Companyia de Barcelona on tancarien la lluita amb un augment del 40% del salari a la plantilla subcontractada.