CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT acusa a les multinacionals de l’automòbil de lucrar-se amb l’atur

Dimecres, 22 juliol, 2009

La CGT acusa a les multinacionals de l'auto de lucrar-se amb l'atur, sobredimensionant la crisi, i exigeix reducció de jornada sense reducció de salari.


El Secretariat Permanent de la Federació de Sindicats de la Indústria Metalúrgica (FESIM-CGT), denúncia a multinacionals de demanar Expedients de Regulació d'Ocupació per sobre del necessari per a rebaixar estoc i així lucrar-se amb l'atur.

La CGT proposa la reducció de jornada immediata a les 35 hores setmanals. La Federació del Metall de la CGT assenyala els casos de SEAT i Ford com exemples clars d'utilització dels ERO per a fabricar milers de cotxes menys dels que realment vendran aquest any. Amb això denunciem que utilitzen els ERO per a rebaixar el seu estoc, disminuir despeses i rebre de l'estat més ajudes indirectes per mitjà de l'atur.

També denunciem que tant aquestes empreses com la resta de multinacionals del sector i de les auxiliars estan utilitzant aquesta crisi per a augmentar la productivitat i la pressió sobre els treballadors. En aquest sentit rebutgen el xantatge al que s'està duent a la plantilla de Opel, amb la col·laboració dels responsables polítics dels Governs Central i d'Aragó, exigint nous i greus sacrificis a la plantilla, com única sortida davant una fallida creada per la voracitat dels empresaris, i oferint diners públics a empreses especuladores que exigeixen milers d'acomiadaments sense concretar propostes industrials de futur i amb greu risc de deslocalització.

La CGT, que està a l'espera d'una reunió amb els Ministeris d'Indústria i Treball per a expressar les seves alternatives, exigeix que els accionistes de les empreses i multinacionals paguin amb els beneficis dels últims anys, una crisi que han generat ells mateixos amb la sobreproducció i sobreexplotació de les plantilles, tant en les empreses matrius com en les subcontractades i auxiliars.

Per a la CGT aquesta crisi l'han generat les receptes capitalistes de sempre: augment de productivitat i rebaixi de salaris. Per això plantegem que davant la reducció de les necessitats de producció es reparteixi el treball, reduint la jornada a les 35 hores sense reducció de salari, per a poder sortir realment de la crisi, sense que hàgin de pagar-lo en exclusiva els treballadors.

Juliol de 2009.

FESIM-CGT