CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Agroxarxa a l’assemblea general a Manresa per oposar-se a l’ERO a 176 treballadores

Dimecres, 28 maig, 2014

S'ESCENIFICA EL QUE CGT ANTICIPAVA AL MARÇ A LA NOTA INFORMATIVA 2-14

Hola companyes i companys,

Com a resultat de les gestions i consultes jurídiques i sindicals realitzades, us sintetitzem a continuació l'estratègia de lluita contra l'ERO que us proposa la Secció Sindical de la CGT-Agroxarxa :

Els treballadors tenim dret a disposar de tot l'expedient de l'ERO presentat a l'autoritat laboral, en el que figura la llista amb noms, % de reducció i calendari de la reducció horària. També tot l'expedient i la llista d'afectats que figura a la proposta que s'ha de votar a l'assemblea. CAL VOTAR AMB PLÈ CONEIXEMENT DEL QUÈ ES VOTA.

L'expedient de l'ERO presentat al Departament de Treball és informació pública i tots els treballadors tenim dret a disposar d'ella i a votar sabent el que es vota. Els companys de la Comissió Negociadora saben i han proposat (a la proposta) unes llistes de persones afectades, % de reducció, horaris etc.. i aquesta informació és pública. Per tant us emplacem a tots a que demaneu als membres de la Comissió Negociadora els expedients d'ERO i els llistats, cosa que com a representants vostres (a Lleida) ja ho han fet els membres del Comitè de la Secció Sindical CGT (us reenviarem mail)

Cal oposar-se massivament VOTANT NO A UNA PROPOSTA DE MODIFICACIÓ DE L'ERO que només beneficia a l'empresa, atès que el dret a treballar fora en les hores d'ERO ja està garantit per la normativa, que li permet canviar horaris quan vulgui, que no evita la pèrdua de dies de vacances, que el calendari llista i % de reducció no són modificables pels nostres caps per imperatiu legal, que els increments salarials, hores extres i altres compensacions econòmiques són incompatibles amb la mesura d'ERO temporal que gasta prestació d'atur, atès que si la situació econòmica presentés una millora el que s'hauria de fer immediatament és reduir els % de reducció de jornada i tornar a la situació laboral normal de 40h setmanals i 100% del salari a càrrec de l'empresa.

Que per a poder impugnar proposta d'ERO o l'ERO que tirés endavant l'empresa unilateralment és necessari que consti l'opossició a l'ERO de quants més treballadors millor, per això us animem a VOTAR TOTHOM NO presencialment o delegant el vot amb el model que ha enviat la comissió negociadora, o com a últim recurs, votar per correu electrònic fent CC a secciosindicalcgt.agroxarxa@gmail.com per a que puguem garantir (a mode d'interventors) que el còmput de la votació és fa correctament. (si no trobeu a qui delegar el vot: "NO", poseu-vos en contacte amb nosaltres)
CGT lluitarà contra l'ERO, però la lluita seria molt més fàcil si guanyés el NO !!

TOTHOM A VOTAR NO A L'ERO
SECCIÓ SINDICAL CGT-AGROXARXA

Més informació:

- TWITTER CGT AGROXARXA

Notícies anteriors:

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article10284#.U4YgUHJ_vSk

http://www.cgtcatalunya.cat/spip.php?article10266

CONVOCATORIA ASSEMBLEA GENERAL DE TREBALLADORS D’AGROXARXA

Lloc: Edifici sindical de Manresa (CCOO-UGT)
Adreça: Passeig Pere III, 62 , baixos – Manresa
Data: Divendres dia 30/5/2014 a les 17:30 h.