CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT ajorna la vaga indefinida a Bergé Logística de L’Arboç després d’arribar a un principi d’acord

Dijous, 13 octubre, 2016

CGT APLAÇA LA VAGA INDEFINIDA A BERGÉ LOGÍSTICA DE L’ARBOÇ DESPRÉS D’ARRIBAR A UN PINCIPI D’ACORD A LA MEDIACIÓ.

Des de la CGT informem que divendres passat dia 7 d'octubre la Secció Sindical de CGT a Bergé Logística S.L. de L'Arboç va procedir a registrar la convocatòria de Vaga Indefinida. La Vaga que hauria de començar el proper dia 17 d'octubre a les 6 hores, i que hagués afectat de manera indefinida els diferents torns de treball, ha quedat suspesa en arribar a un principi d’acord. 

En aquesta empresa de 40 treballadors que es dedica a la logística a la divisió de Sekurit de l'empresa Saint-Gobain Cristaleria S.L. de l'Arboç, venia incomplint reiteradament els acords subscrits amb el Comitè de Treballadors.
En la mediació duta a terme en els Serveis Territorials del Departament de Treball aquest matí, i després de més de 4 hores de dures negociacions, s'han assolit quasi totalitat de les reivindicacions que s’han reflectit en un principi d’acord signat i que serà sotmès a les Assemblees de treballadors amb la finalitat de discutir-les i donar conformitat o no a la proposta.

En ella es reflecteixen els següents acords:

- Reconeixement del deute amb els treballadors en matèria de: hores extres, nocturnitat, salaris i complement Ad Personam. 

- Tres contractacions indefinides. Conversió a indefinit de les contractacions que consideràvem que estaven en Frau de Llei. 

- Reforç efectiu per a les línies amb més càrrega de treball. Aquestes tindran a partir d'ara una altra persona més en aquells models que es fabriquin a totes les línies a major cadència o que vagin empaquetats amb 60 o menys llunes com és el cas de la línia GT, previ estudi d’una comissió creada a l’efecte.

- Ampliació de 5 minuts en el descans per a l'entrepà. Fins ara es gaudien de 15 minuts de descans en les 8 hores, passant ara a tenir 20 minuts de descans i computant com a temps efectiu de treball.

- Reconeixement de la Secció Sindical de CGT amb caràcter general, tal com recull l'Estatut dels Treballadors i la Llei Orgànica de Llibertat Sindical. Fins ara l'empresa feia cas omís als requeriments d'informació, consulta, etc…

Després dels acords assolits avui, s'han fixat dates per obrir una Taula de Negociació on es tractaran temes d'anàlisis més profundes i que són els que afecten directament a la part econòmica i a l'organització de l'empresa, com són els següents:

- Contractació indefinida de 5 persones a mitja jornada per donar els relleus de descans, ampliant-los la jornada per enfortir el suport a les línies amb més càrrega de treball. Fins ara les contractacions són puntuals i a través de ETT.

- Reconeixement dels plusos de diumenge/festiu, i plus de dissabte. L'empresa i la Secció Sindical de CGT es comprometen a arribar a un acord per determinar les quantitats abans del 15 de gener del 2017, que seran abonades amb caràcter retroactiu des de l'1 de gener. Fins avui no es venia cobrant res, per la qual cosa suposava el mateix treballar un diumenge, un festiu o un dissabte que qualsevol altre dia de la setmana. 

Des de la CGT considerem que el principi d’acord aconseguit ha estat un avenç en les relacions laborals amb l'empresa, ja que no ens coneixien en la batalla, i alhora elimina substancialment la precarietat en l'ocupació que fins ara era més que evident, encara que és clar que haurem de seguir negociant per acabar amb les contractacions a través de ETT. A més, els acords aconseguits tenen caràcter estatutari, per la qual cosa tenen el mateix rang jurídic que un Conveni Col·lectiu i sense data de caducitat. Destacar que tots els conceptes retributius seran incrementats segons les taules salarials del Conveni per a les Indústries Siderometal·lúrgiques de Tarragona.

Amb tot això, convidem a la resta de treballadors i treballadores a organitzar-se amb la CGT i lluitar pel que creguin que és just. Junts i organitzats som més forts.

Si ningú treballa per tu, que ningú decideixi per tu!
Organitza't i lluita!

Federació Comarcal CGT Baix Penedès
https://cgtbaixpenedes.wordpress.com/
https://twitter.com/CGTBaixP