CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT amb l’acampada a l’Hospital de Viladecans i la manifestació del 8 de juny

Dimarts, 7 juny, 2011

CGT DÓNA SUPORT A LA PRIMERA SETMANA D'ACAMPADA ALS JARDINS DE L'HOSPITAL DE VILADECANS I SECUNDA UNA NOVA MANIFESTACIÓ CONVOCADA PER LA "PLATAFORMA EN DEFENSA DE L'HOSPITAL DE VILADECANS I DE LA SANITAT PÚBLICA", EL DIMECRES 8 DE JUNY, A LES 18 HORES.

Des del passat dimarts, 31 de maig, els treballadors de l'Hospital de Viladecans estem realitzant una ACAMPADA als seus jardins, per tal d'alertar la ciutadania respecte als perversos efectes de la retallada pressupostària sanitari per a l'hospital més eficient de l'ICS i per tot Catalunya. Creiem que, tot i els mals auguris generats pels últims plantejaments privatitzadors de CiU, serem capaços de protegir-lo del desmantellament i deteriorament propiciats pel recent deteriorament de la seva autonomia.

Des del passat dimarts, 31 de maig, els treballadors de l'Hospital de Viladecans estem realitzant una ACAMPADA als seus jardins, per tal d'alertar la ciutadania respecte als perversos efectes de la retallada pressupostària sanitari per a l'hospital més eficient de l'ICS i per tot Catalunya . Creiem que, tot i els mals auguris generats pels últims plantejaments privatitzadors de CiU, serem capaços de protegir-lo del desmantellament i deteriorament propiciats pel recent deteriorament de la seva autonomia.

El que ens està passant ens fa creure que aquestes maniobres fan part d'una estratègia de la Conselleria de Salut que pretén reduir el nombre d'hospitals públics de l'Institut Català de la Salut de vuit a set a través de la transformació de l'Hospital de Viladecans (el més petit de l'ICS) en un mer satèl·lit de l'Hospital de Bellvitge, la qual cosa obstaculitza gran manera el ritme del seu excel·lent trajectòria i perspectiva de futur i defrauda als 200.000 habitants que tota la vida han depès d'ell.

El que va començar com una acampada / tancament de 24 hores, convocada pels grans sindicats per a tots els hospitals de l'ICS el passat 31/05, a l'Hospital de Viladecans s'està transformant en un focus de canalització del malestar i de protesta de treballadors i usuaris de Begues, Castelldefels, Gavà, Sant Climent i Viladecans. Dia a dia veiem créixer el nombre de botigues (comencem amb 6; ara ja són més de 20), participants i simpatitzants, a tal punt que la nostra alimentació ve seran a càrrec de veïns i treballadors que no es poden adherir.

Els acampats som particularment crítics amb el fet de la Generalitat haver decidit desmantellar el que en els darrers anys ha vingut sent el més eficient dels vuit hospitals de l'Institut Català de la Salut i un dels més eficients de tot Catalunya.

Aquesta acampada reivindicativa sincronitza les seves accions amb les de la "Plataforma en Defensa de l'Hospital de Viladecans i de la Sanitat Pública", que ha convocat la seva novena manifestació dimecres que ve, 8 de juny, a les 18 hores, a la porta principal de l'Hospital .

Les retallades que fins ara coneixem, que vénen assotant nostre Hospital d'aproximadament 600 treballadors, són alarmants:

*Des del dia 24/06 fins al 01/10 romandran tancades dues unitats d'hospitalització, és a dir, 54 llits, la qual cosa representa prop del 45% dels llits de l'hospital. També es mantindrà tancat el 50% de la Unitat d'Hospitalització Domiciliària.

* En aquest mateix període, també romandran tancats dos quiròfans, la qual cosa representa el 40% dels quiròfans de l'Hospital.

* A més, del 18 de juliol al 12 de setembre dos quiròfans romandran tancats a la tarda, la qual cosa representa el 50% de la seva capacitat productiva.

* Hem patit la supressió de la figura de director gerent del nostre Hospital.

* La supressió del lloc de treball d'un metge reumatòleg inviabilitza l'adequat funcionament de la Unitat Territorial de Fibromiàlgia.

* El 30 de juny finalitzaran aproximadament 60 contractes eventuals. D'aquests, un percentatge significatiu no serà renovat (estem pendents de conèixer el nombre exacte de persones que aniran a l'atur).

* La plantilla de l'hospital s'ha reduït aproximadament el 12,5%: el maig de 2010 érem 614 treballadors; actualment som 538.

>>> Notícia extreta del Rojo y Negro digital.