CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT arriba a un acord amb RENFE-Operadora i desconvoca la vaga a l’AVE

Dilluns, 5 novembre, 2007

El 31 d'octubre de 2007 la CGT va arribar a un acord amb RENFE-Operadora per a la desconvocatoria de la vaga indefinida que tenia convocada a l'AVE des de feia més d'un mes i que afectava als MM.II. Maquinistes Caps de Tren i als Supervisors de Serveis a Bord.

Després de moltes hores de negociacions entre el Comitè de Vaga i la Direcció General de Recursos Humans de RENFE-Operadora, es va arribar, després de greus i incompresibles dificultats, a un acord que satisfà a ambdós col·lectius de treballadors i a la CGT. L'acord contempla les seves principals reivindicacions, és a dir:

Un accés ordenat i normatiu a aquestes categories, que impedeix el que el sindicat gremialista SEMAF pretenia : decidir per pur clientelisme qui havia d'accedir a elles i a conduir els trens AVE.

A més es dóna igualtat d'oportunitats en la promoció, es mantenen les garanties de futur d'aquestes professions, i s'invaliden totes les “cacicades” que han vingut portant a terme el SEMAF i la Direcció de RR.HH.

Per altra banda, l'acord estableix criteris formatius adequats per a una activitat de tanta responsabilitat sobre la seguretat i permet recuperar la normalitat tant laboral per a aquests treballadors, com per al transport ferroviari.

Quantes molèsties es podrien haver estalviat als ciutadans si l'empresa tingués més respecte als Convenis Col·lectius que signa. L'acord, que el SEMAF i la Direcció de RR.HH. de RENFE-Operadora han tractat d'impedir per tots els mitjans, amb fosques i interessades intencions, ha estat possible gràcies a la participació massiva dels treballadors en les mobilitzacions, al suport incondicional de CGT i a la intervenció del propi president José Salgueiro, qui ha hagut de “sortejar” les travetes dels seus propis subordinats de RRHH, els quals han intentat clarament deixar-lo en evidència successives vegades.

L'acord aconseguit va ser ratificat en l'Assemblea de Treballadors pràcticament per la totalitat dels presents, la qual cosa ens omple de satisfacció.

Sindicat Federal Ferroviari de la CGT