CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT arriba a un acord i desconvoca la vaga de AVE

Dilluns, 18 febrer, 2008

El 15 de febrer del 2008 la CGT ha arribat a un acord amb RENFE Operadora per a la desconvocatòria de les vagues anunciades en AVE A partir del dia 19 fins al dia 29 de febrer amb aturades parcials per torn que afectaven el col·lectiu de MM.II. Maquinistes Caps de Tren AVE/Euromed.

Des de les 12´00 i fins a les 22'00 hores d'ahir, i des de les 17 hores d'avui fins a 19´00, el Comitè de Vaga ha estat negociant amb la Direcció General de Recursos Humans de RENFE Operadora, finalitzant amb un acord que satisfà a ambdues parts.

Aquest acord contempla les principals reivindicacions, és a dir: un accés ordenat i normatiu a aquestes categories, al mateix temps que obri un període formatiu a la resta de MM.II. Caps del Tren per a la conducció de trens S-103 AVE, igualtat d'oportunitats en la promoció i garantia de futur per a aquesta categoria professional.

Aquest acord estableix criteris formatius adequats per a una activitat de tanta responsabilitat sobre la seguretat i esperem que permeti recuperar la normalitat laboral per a aquests treballadors i el transport ferroviari.

L'acord aconseguit en el dia d'ahir ha sigut ratificat en les Assemblees de Treballadors que s'han desenvolupat al llarg del dia de avui, la qual cosa a aquesta organització sindical li ompli de satisfacció.

Sindicat Federal Ferroviari
Confederació General del Treball