CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Atenció Primària Barcelona NO s’adhereix a la vaga de Metges de Catalunya

Dimarts, 6 octubre, 2020

PERQUÈ NO ENS UNIM A LA VAGA CONVOCADA PER METGES DE CATALUNYA?

La Secció Sindical de CGT-Atenció Primària a Barcelona som conscients de la necessitat de mobilitzacions i les ganes reivindicatives de totes les treballadores del col·lectiu de sanitat existeix.

Si abans de la pandèmia les condicions laborals ja eren millorables, la crisis sanitària ha empitjorat fins a límits inaguantables el nostre dia a dia laboral. Per això, des del darrer mes d’abril estem fent assemblees, reunions, trobades i actes per recopilar les necessitats de totes les categories professionals i coordinar-nos les diferents seccions sindicals de Catalunya.

1.- SOM UN EQUIP.

Si alguna cosa ha demostrat la pandèmia és que l’Atenció Primària és un equip. Durant el darrer hivern, totes les treballadores de totes les categories hem treballat colze a colze, compartint el risc de contagiar-nos a la feina i donant-ho tot per a seguir atenent a la població. Totes les persones que treballem als Equips d’Atenció Primària hem hagut d’adaptar-nos i desenvolupar moltíssimes tasques que fins ara no desenvolupàvem.

La compensació econòmica que ens han assignat “en agraïment” a la feina desenvolupada durant la pandèmia (la CORONAPAGA) ha estat absolutament desigual i injusta, evidenciant un sistema classista que no es correspon al grau d’implicació i compromís professional que hem demostrat totes i cadascuna de les persones que treballem a dins dels EAPs, independentment de la seva categoria professional.

La sobrecàrrega que suportat totes les professionals, així com la gestió que estem fent de les incerteses del moment, ens fa creure que les reclamacions que hem de fer arribar a les administracions han de ser comunes i compartides.

És per això que creiem necessària una vaga conjunta que ens beneficiï a totes i no sols a un determinat col·lectiu.

2.- LA VAGA DEL 2018.

Tothom recorda la vaga de d’una setmana dels EAPs del 2018. Nosaltres no podem oblidar moltes coses que van passar:

Tot i que la vaga va ser convocada pel sindicat Metges de Catalunya i la CGT, ni des del Departament de Salut ni des de les companyes de Metges de Catalunya es va fer cap esforç per arribar a un acord que beneficiés a totes les treballadores. Les demandes que feia CGT, en representació d’alguns dels moviments en defensa de l’Atenció Primària com “Rebel·lió Atenció Primària” van ser totalment ignorades, tot i els nostre esforços per dialogar.
El sindicat Metges de Catalunya va desconvocar la vaga el dijous, un cop assolit un acord que suposava principal i únicament millores pel col·lectiu mèdic. El nostre sindicat va continuar la vaga fins divendres perquè veiem clar que només beneficiava a un col·lectiu i inclús perjudicava a altres.

Més d’una any desprès hem comprovat que no ens vam equivocar. De fet els acords, ni tan sols han millorat les condicions laborals del col·lectiu mèdic.

3.- Crisi sanitària i crisi social.

L’emergència que va començar a ser sanitària al març ha acabat transformada en una crisis social. Nosaltres entenem la salut com un concepte global més enllà del sanitari. L’ habitatge, la feina, el clima, l’aliment... tenen un concepte global molt important en el nostre benestar. Per això la CGT de Catalunya debatrem el 10 i 11 d’octubre sortides a la crisis, perquè el capitalisme ens fa emmalaltir tant o més que el virus.

4.- Unides, més fortes.

La nostra secció ha participat activament a les plataformes que reivindiquen la millora de la Sanitat Pública, hem teixit aliances amb sectors que juguen un paper molt important en la salut de la població però que no son considerades treballadores d’Atenció Primària com les treballadores familiars, el transport sanitari o dels SAD (Servei d’Atenció Domiciliària) i altres sindicats combatius.

En tot aquest temps no hem vist des del sindicat Metges de Catalunya la intenció de participar en cap acte reivindicatiu ni de coordinar-se amb altres moviments de defensa de l’Atenció Primària.

Per tots aquest motius seguirem endavant amb la nostra lluita de classe, participant en les plataformes en defensa de la Sanitat Pública i treballarem per poder convocar una vaga que ens beneficiï a totes.

Secció Sindical Atenció Primària Barcelona

comunicat_cgt_atencio_primaria_bcn.pdf

Attached documents