CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Atento Lleida davant la vulneració de garanties sindicals i facilitar CCOO i UGT a l’empresa l’aprovació de l’ERO

Divendres, 8 agost, 2014

Després d'un mes a la taula negociadora de l'ERO d'Atento, CCOO i UGT faciliten a l'empresa la fórmula per acceptar-ho, sense veure's ells obligats a signar el SÍ a l'ERO.

En el dia 6 d'agost es va realitzar un referèndum vinculant per als 672 treballadors afectats, en el qual el 40% de les persones cridades a votar estaven interessades en deixar l'empresa voluntàriament, per tant el resultat ja es podia suposar per endavant.

Les irregularitats en el procés vénen marcades per la falta d'accés a la presidenta i secretari del Comitè d'Empresa, la presència de personal de seguretat privada en l'accés a la sala demanant identificació acreditativa als treballadors, el fet que no hi va haver cap treballador del cens de votants i afectats per l'ERO formant part de la mesa de votació per oferir garanties de transparència, que l'urna destinada a recollir les paperetes era completament opaca i sense garanties d'estar segellada i sobretot, que les persones cridades a votar, que ja havien estat reunides per CCOO i UGT prèviament per aplanar el terreny, van haver de realitzar el procés de vot sense intimitat, en una sala a la vista dels components de la taula, podent així sentir pressionats o coaccionats.

Atès que els representants de CGT a Atento Lleida se'ls va denegar l'entrada a la sala durant el procés, tot i demanar per activa i per passiva la presència d'almenys un dels delegats com a observador. Finalment, i amb molt desgrat per la nostra part, els delegats de CGT vam haver de recórrer als Mossos d'Esquadra perquè ens facilitessin l'entrada i comprovar en quines condicions es desenvolupava el procés.

Malauradament entrem a falta de 5 minuts per al tancament definitiu del procés de votació. Sense poder garantir la transparència ni la llibertat de vot.

Els suposats representants dels treballadors d'UGT i CCOO ens tornen a vendre fent de les seves. Després d'un període de negociació marcat per la negació de les causes objectives de producció per tots els sindicats representats a Atento, UGT, CCOO i FASGA es desmarcaven realitzant l'última proposta a l'empresa en la qual dels treballadors afectats per l'ERO 4500 no tenien ni veu ni vot, només votarien els 672 acomiadats amb unes condicions que garantissin el SI a l'ERO, oblidant les modificacions substancials de sou i feina al setembre així com distribucions irregulars de la jornada dels que ens quedem.

SECCIÓ SINDICAL CGT ATENTO LLEIDA

Més informació:

- TWITTER CGT ATENTO LLEIDA

- PÀGINA FACEBOOK CGT ATENTO LLEIDA

- TWITTER CGT ATENTO BARCELONA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció