CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Baix Penedès davant l’assalt de la Guàrdia Civil a l’Ateneu de Calafell

Dilluns, 12 agost, 2013

COMUNICAT DAVANT L'ASSALT DE LA GUÀRDIA CIVIL A L'ATENEU DE CALAFELL

A la mitjanit del passat dimecres dia 7 d'agost, un vast dispositiu policial format per unitats de la Guàrdia Civil i la Policia Local va iniciar un extens registre a l'Ateneu Popular de Calafell. Sota l'excusa d'un control fiscal rutinari, van registrar de dalt a baix el local i les persones que en aquell moment es trobaven al seu interior a la recerca de drogues o material de contraban. No van trobar absolutament res.

Des de la Federació Comarcal de la CGT del Baix Penedès volem expressar la nostra més ferma solidaritat amb les companyes de l'Ateneu, així com la condemna a aquesta actuació policial pròpia d'altres temps. Operatius com aquest són l'expressió més clara de la utilització política dels cossos repressius de l'Estat.

L'Ateneu és un espai autogestionat i implicat en diverses lluites socials i polítiques del municipi i la comarca. No existia cap causa objectiva que motivés la batuda-com de fet demostra el resultat de tota la parafernàlia-.

Molt menys encara s'explica un desplegament d'efectius d'aquelles proporcions (diversos cotxes i una quinzena d'agents). L'espai es troba situat en una àrea d'oci nocturn, així que el moment escollit tenia una clara intencionalitat: visibilitzar l'operatiu davant el màxim nombre de persones.

Ens trobem en un context de creixement de les resistències socials a les polítiques genocides del capital. La resposta de l'Estat és incrementar la repressió contra la dissidència. A través d'actuacions com la que van patir els companys de l'Ateneu s'exerceix una violència de baixa intensitat. Organitzacions i moviments que s'enfronten al cúmul de desigualtats que genera el sistema capitalista són posats en el punt de mira. L'objectiu no és nou. Generar un estat d'inseguretat i por en aquelles que lluitem. Fer-nos repensar el nostre compromís. Evidenciem que la discrecionalitat policial sempre es dirigirà contra aquells que resultem molestos als interessos dels seus amos. En definitiva, la lògica de la caça de bruixes i el mecanisme de la por com a arma política.

En aquestes situacions la solidaritat i el suport mutu esdevenen imprescindibles. Des dels diversos espais organitzatius i de lluita hem de respondre amb una sola veu a la impunitat i la persecució ideològica. Ni un pas enrere.
Si ataquen a una ens trobaran a totes.

CGT BAIX PENEDÈS

- TWITTER CGT BAIX PENEDÈS

- FACEBOOK CGT BAIX PENEDÈS

SALUT I LLUITA
El Vendrell a 12 agost 2013