CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT-Balears convoca una manifestació a Palma el 25 de maig contra la crisi i les retallades

Divendres, 21 maig, 2010

cartell mani Palma

Al carrer que ja és hora !

El govern no s’atreveix a qüestionar el paper dels poderosos, dels banquers i del capital especulatiu (veritable origen de l’actual crisi). S’estima més carregar contra els febles: el 100% de les seves mesures recauen sobre les classes populars: treballadors de la funció pública, pensionistes, persones amb dependència, en atur, etc. I, per extensió, als joves, dones i al conjunt dels treballadors i de la ciutadania.

L’executiu de Zapatero ja havia anunciat un retard de dos anys en l’edat de jubilació. També va enviar als “agents socials” propostes d’abaratiment de l’acomiadament, major poder a les ETT, institucionalització de la figura del becari, i bonificacions als empresaris, en la línia de la fracassada reforma laboral de 2006. Per acabar d’arrodonir el cercle, PP i PSOE pacten la privatització de les caixes d’estalvi.

Mentrestant, els dirigents dels sindicats CC.OO. i UGT limiten la protesta només als funcionaris, neguen la mobilització general i preparen, entre bambolines, la reforma laboral que proposa el Govern, amb la patronal CEPYME i la CEOE de Díaz Ferrán.

Davant tot això, la resposta dels treballadors, del món sindical i del conjunt de la societat no s’ha de fer esperar, no podem romandre més de braços creuats. És per això que la CGT convida, a tots i a totes i per a donar la primera passa cap a la mobilització general, a sortir al carrer el proper dia 25 de maig, entre d’altres, amb aquest objectius:

1.La defensa de la plena ocupació, la permanència, la qualitat, la creativitat i les condicions dignes dels llocs de treball, sense discriminacions de sexe, edat o lloc de naixença.

2.La capacitat adquisitiva dels i les treballadores. No als retalls salarials a la Funció Pública ni en l’empresa privada. Renda i atenció social per a tots i totes.

3.Defensa del caràcter públic i de qualitat dels serveis essencials de la societat: sanitat, educació, transport, seguretat, assistència social, aigua, energia, mitjans de comunicació, gestió del patrimoni natural i històric, etc.

4.Un sistema financer de caràcter públic, a favor de l’economia productiva i el foment del treball, i contra el monopoli privat de l’especulació financera. Una sistema de pressió fiscal per a les rendes altes, per al repartiment de la riquesa. Eliminació del frau i dels paradisos fiscals.

5.Una societat autènticament democràtica, on tinguin plena vigència l’exercici dels drets i llibertats personals i col·lectives. Pels drets democràtics del nostre poble i la resta de pobles del món. 6.No més reformes laborals. Ans al contrari, cap a la mobilització i vaga general, com a instrument per començar a canviar les coses, en favor dels interessos col·lectius.

Treballadors, treballadores, amb feina o aturats, de la funció pública o d’empreses privades, joves, dones, pensionistes, universitaris, estudiants, demòcrates...

VENIU TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ

Contra el capital i la seva crisi

Dimarts dia 25 de maig de 2010, 19,00 h.,

Pl. Espanya, de Palma

CGT de les Illes Balears