CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT-Balears convoca una manifestació a Palma el 25 de maig contra la crisi i les retallades

Divendres, 21 maig, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

cartell mani Palma

Al carrer que ja és hora !

El govern no s’atreveix a qüestionar el paper dels poderosos, dels banquers i del capital especulatiu (veritable origen de l’actual crisi). S’estima més carregar contra els febles: el 100% de les seves mesures recauen sobre les classes populars: treballadors de la funció pública, pensionistes, persones amb dependència, en atur, etc. I, per extensió, als joves, dones i al conjunt dels treballadors i de la ciutadania.

L’executiu de Zapatero ja havia anunciat un retard de dos anys en l’edat de jubilació. També va enviar als “agents socials” propostes d’abaratiment de l’acomiadament, major poder a les ETT, institucionalització de la figura del becari, i bonificacions als empresaris, en la línia de la fracassada reforma laboral de 2006. Per acabar d’arrodonir el cercle, PP i PSOE pacten la privatització de les caixes d’estalvi.

Mentrestant, els dirigents dels sindicats CC.OO. i UGT limiten la protesta només als funcionaris, neguen la mobilització general i preparen, entre bambolines, la reforma laboral que proposa el Govern, amb la patronal CEPYME i la CEOE de Díaz Ferrán.

Davant tot això, la resposta dels treballadors, del món sindical i del conjunt de la societat no s’ha de fer esperar, no podem romandre més de braços creuats. És per això que la CGT convida, a tots i a totes i per a donar la primera passa cap a la mobilització general, a sortir al carrer el proper dia 25 de maig, entre d’altres, amb aquest objectius:

1.La defensa de la plena ocupació, la permanència, la qualitat, la creativitat i les condicions dignes dels llocs de treball, sense discriminacions de sexe, edat o lloc de naixença.

2.La capacitat adquisitiva dels i les treballadores. No als retalls salarials a la Funció Pública ni en l’empresa privada. Renda i atenció social per a tots i totes.

3.Defensa del caràcter públic i de qualitat dels serveis essencials de la societat: sanitat, educació, transport, seguretat, assistència social, aigua, energia, mitjans de comunicació, gestió del patrimoni natural i històric, etc.

4.Un sistema financer de caràcter públic, a favor de l’economia productiva i el foment del treball, i contra el monopoli privat de l’especulació financera. Una sistema de pressió fiscal per a les rendes altes, per al repartiment de la riquesa. Eliminació del frau i dels paradisos fiscals.

5.Una societat autènticament democràtica, on tinguin plena vigència l’exercici dels drets i llibertats personals i col·lectives. Pels drets democràtics del nostre poble i la resta de pobles del món. 6.No més reformes laborals. Ans al contrari, cap a la mobilització i vaga general, com a instrument per començar a canviar les coses, en favor dels interessos col·lectius.

Treballadors, treballadores, amb feina o aturats, de la funció pública o d’empreses privades, joves, dones, pensionistes, universitaris, estudiants, demòcrates...

VENIU TOTS I TOTES A LA MANIFESTACIÓ

Contra el capital i la seva crisi

Dimarts dia 25 de maig de 2010, 19,00 h.,

Pl. Espanya, de Palma

CGT de les Illes Balears

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció