CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Barcelona convoca mobilitzacions per la llibertat de Laura Gómez el 10 i el 17 de maig

Dimecres, 9 maig, 2012

Cartell 17 maig

Suspesa la manifestació d’aquesta tarda, del dijous 17 de maig 2012. Aquest matí han comunicat que la jutgessa del jutjat núm. 28 ha decretat la llibertat amb fiança de 6000 euros de la nostra companya Laura Gómez.

CGT convoca concentracions en solidaritat amb Laura Gómez els dies 10 i 17 de maig a Barcelona

Fem una crida a les organitzacions socials, sindicals, …… i a tota la ciutadania, a participar en les concentracions i actes es convoquin per la llibertat de Laura Gómez.

- Dijous 10 de maig

18:00 hores, concentració a Via Laietana 18.

- Dijous 17 de maig

9:00 a 10:30 hores, concentració davant de l'Audiència Provincial (Lluís Companys 14, junt Arc de Triomf)

11:30h concentració davant del Parlament, fins que acabi la compareixença de Felip Puig sobre el 29 M

17:30h manifestació des de Delegació del Govern (Mallorca/Roger de Llúria)

Les detencions i posterior ingrés a la presó de tres estudiants durant la jornada de vaga general del 29 de Març de 2012 i la posterior detenció i empresonament de la Secretària d'Organització de la CGT de Barcelona, Laura Gómez, encara avui a la presó, són una expressió de la voluntat de la Conselleria d’Interior d'establir, en una societat democràtica, un règim de terror i repressió que fins a ara era exclusiu del totalitarisme i el feixisme d'èpoques passades.

Considerem de tota manera inacceptable que siguin certs partits polítics i el Govern de la Generalitat qui, en l'ús del seu poder i capacitat de pressió, atemptin contra drets fonamentals com el dret a la vaga i el dret de manifestació.

Les pressions del poder polític sobre la Fiscalia i d'ambdós sobre els jutjats d'Instrucció han tingut com a conseqüència l'adopció de mesures de presó preventiva per a aquestes persones. En el cas de Laura Gómez es tracta d'una clara mesura d'intimidació a les organitzacions anarcosindicalistes en un moment que les mateixes comencen a ocupar un lloc central en les reivindicacions de la classe treballadora i dels moviments socials i veïnals.

Esperem que l'acció de la justícia respongui als principis d'independència que se'ls suposa i que actuacions com la posada en llibertat dels tres estudiants tinguin continuïtat en l'alliberament sense condicions i immediat de la companya Laura.

No és comprensible que una persona sense antecedents penals de cap tipus sigui condemnada a presó per uns fets que no justifiquen semblant pena, mentre delinqüents convictes i confesos, polítics corruptes, i fins i tot personatges de les altes instàncies de l'Estat, reben tractes de favor, quan no es passegen lliurement pels carrers fins i tot una vegada condemnats.

Laura som tots i totes, la seva lluita és la nostra i la repressió que ara pateix ha de ser contestada per la societat en el seu conjunt, amb l'objectiu d'impedir que l'actual deriva de la classe política instauri en les nostres vides la por i la renúncia a la lluita pels nostres drets.

LAURA LLIBERTAT!!

PROU REPRESSIÓ!!

Federació Local CGT Barcelona

Attached documents