CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT-Barcelona davant dels fets del 29-M

Dilluns, 2 abril, 2012

ACLARIMENTS DE CGT-BARCELONA SOBRE ELS FETS DE LA VAGA GENERAL DEL 29-M.

La CGT de Barcelona nega qualsevol vinculació amb el robatori al Bingo Laietana , a aquesta hora els piquets de CGT estàvem a Mercabarna i a més a cara descoberta com durant tota la jornada, amb banderes, amb megafonia itinerant, tal com queda reflectit en diferents imatges gràfiques i televisives.

Pel que fa al recorregut del piquet central es va iniciar a les 12 del matí a Portal de l'Àngel amb Plaça Catalunya, que va pujar per Passeig de Gràcia, va parar a la Borsa de Barcelona, ​​va baixar per Balmes i per la Rambla Catalunya fins a Plaça Catalunya / Rambles, també se'ns acusa de diversos fets que no es corresponen amb la realitat del que va passar.

Per megafonia i en persona als que portaven caputxes se li deia que si volien romandre se les treguessin i que si no s'anessin.

És cert que afiliats de la CGT cremem quatre papers dins d'una caixa davant la Borsa de Barcelona, ​​i es van llançar uns quants ous, actes totalment simbòlics i a cara descoberta. Això mateix devien pensar els mossos de paisà que estaven entre nosaltres ja que ni tan sols van procedir a identificar a ningú. No és cert que va ser el primer foc, a Mercabarna, a Zona Franca, etc. durant tota la nit hi va haver-hi diversos focs, encesos la majoria d'ells per piquets d'altres sindicats.

Quan desconvoquem a les 13'30 hores a la Plaça Catalunya / Rambles de Barcelona no hi havia ni tipus contenidors cremats ni cap intervenció policial contra nosaltres.

Sobre la manifestació de la tarda , el recorregut autoritzat era: Jardinets, Diagonal, Pau Claris i Plaça Urquinaona, on havíem de desconvocar la nostra manifestació i confluir amb la d'altres organitzacions que havia de començar a les 18 hores a Plaça Catalunya i recórrer Via Laietana fins arribar al Parlament.

Durant el transcurs de la manifestació no hi va haver incidents, va començar i va acabar sense cap intervenció policial. No se'ns pot fer responsables del que va succeir darrere o als carrers laterals, sense fer responsables també a la resta de sindicats que estaven a Passeig de Gràcia. Igual que al matí, als qui portaven caputxa se'ls va convidar a que si volien romandre se les treguéssin i si no que se n'anessin, quedant relegats cap al final de la manifestació.

La manifestació quan va arribar a Plaça Urquinaona va quedar desconvocada i així es va anunciar per megafonia, però atès el nombre de persones assistents, uns 50.000, entrem a la Plaça Catalunya buscant un espai per llegir el manifest i sumar-nos a l'altra manifestació que partia a les 18 hores cap al Parlament. És en aquest moment quan tenim notícies de les primeres càrregues policials al carrer Fontanella. En veure que la manifestació no sortiria decidim dirigir el camió fins a Plaça Universitat i donar per finalitzada la jornada.

CGT volem denunciar la brutalitat amb què van actuar els mossos d'esquadra que incapaços de ser selectius en les seves actuacions van realitzar càrregues indiscriminades, causant un nombre important de ferits, molts d'ells de gravetat. Sobre les detencions també considerem que moltes d'elles s'han realitzat contra persones que el seu únic delicte ha estat anar a la manifestació i estar per la zona, havent de maquillar la seva detenció amb càrrecs com desobediència. Denunciem també els nombrosos grups de mossos d'esquadra de paisà que imitant l'estètica que denominen "antisistema" s'introdueixen en les manifestacions, no sabem per què, però són dels que porten la cara tapada i més costa de treure de l'interior de les manifestacions. Resulta curiós que sempre que hi ha incidents es localitzen a diversos d'ells a la zona d'altercats.

Des de CGT considerem que s'ha pretès amagar el nombre creixent de persones que assisteix a actes d'organitzacions que al poder no li són del seu grat. No els agrada que cada vegada siguem més, contra la negociació de la reforma laboral i contra el pacte social i no per la seva negociació. Les minves en les condicions laborals i socials, l'augment de la injustícia, les enormes diferències entre pobres i rics, sens dubte portaran a una major conflictivitat i els polítics estan buscant excuses per endurir el codi penal. Resulta lamentable veure com li donen diners públics als bancs, anuncien una "amnistia fiscal" de facto per als grans defraudadors, s'és permissiu amb l'entramat que permet les evasions fiscals mitjançant enginyeria i burocràcia econòmica, fomenten les SICAV on els que tenen més no paguen res i no obstant això es preparen el terreny per criminalitzar a qualsevol que discrepi.

Carlos Navarro - CGT-Premsa Barcelona

http://www.rojoynegro.info/articulo/accion-sindical/cgt-barcelona-antes-los-hechos-del-29-m#.T3mN8gMSb3c.twitter

http://www.cgtbarcelona.org/content/aclaraciones-de-cgt-barcelona-sobre-los-hechos-de-la-huelga-general-del-29-m

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció