CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Berga demana solidaritat econòmica davant sentència desfavorable per a una treballadora d’Iniciatives Berguedanes de Comunicació SL

Dimarts, 14 juliol, 2015

Jordi Simon Perayre, gerent i administrador únic de Iniciatives Berguedanes de Comunicació SL, empresa editora del Berguedà Actual, va ser demandat per dues treballadores de l’empresa afiliades a la CGT de Berga, després de que aquestes fossin acomiadades (vegeu els articles publicats a les edicions número 53 i 56, pàgines 3 i 5 respectivament de El Pèsol Negre). En aquest judici va quedar demostrat que l'acomiadament d'una de les treballadores, Lídia C. va ser improcedent, però no es va poder demostrar la improcedència de l'acomiadament de la seva companya Esther A. davant de l’audiència, tal i com s’explica en una anterior edició de El Pèsol Negre (vegeu l’edició de febrer 2014).

Jordi Simon sentenciat a pagar 27.115 euros, a la seva extreballadora Lídia C. es va declarar insolvent cosa que va provocar que ell no hagués de pagar i recaigués la responsabilitat a FOGASA. No content amb això l’exempresari va decidir denunciar a Esther A., la companya que no va guanyar el judici sobre l'acomiadament, al·legant aquest, danys contra el seu honor per uns cartells que van aparèixer penjats en diferents zones de Berga i que juntament amb la seva imatge afirmaven que l'empresari no pagava i explotava a les seves treballadores.

La resolució d’aquest conflicte entre l’exempresari i les extreballadores s’ha fet esperar i no ha estat motiu de celebració per les afiliades del Sindicat d’Activitats Diverses de la CGT de Berga i menys per l’extreballadora demandada Esther A. Que és l’afectada directe per la sentència. Una sentència que resulta inversemblant, ja que tot i no poder-se demostrar l’autoria dels cartells i que la declaració dels testimonis de les dues bandes no coincidís, s’ha condemnat a l’extreballadora a pagar 2.450 euros, en concepte d’indemnització a l’exempresari.

Una derrota obrera, un atac més a la llibertat d’expressió, a la llibertat de defensar-nos dels explotadors, una victòria del sistema, dels abusadors i les autoritats que obliga a continuar la lluita.

Des del Sindicat es demana solidaritat econòmica fent aportacions al compte bancari:
1491 0001 29 2004914921 (CGT BERGA)

Salut!

Sindicat d'Activitats Diverses CGT Berga

Més informació:

- TWITTER CGT BERGA

- WEB CGT BERGA

- PÀGINA FACEBOOK CGT BERGA