CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Cacaolat rebutja absolutament l’actuació de CCOO i UGT a Cacaolat durant els darrers aconteixements

Dilluns, 25 març, 2013

LA CGT REBUTJA ABSOLUTAMENT L'ACTUACIÓ
DURANT ELS ÚLTIMS ESDEVENIMENTS DE CCOO I UGT
A CACAOLAT.

En primer lloc, ens sembla que entrar a un diàleg amb l'empresa,
d'amagat de la resta de delegats del Comitè d'Empresa (la reunió es va produir el Dimecres 13, i se li va comunicar als delegats de la CGT el dijous dia 14), no és només evidentment sospitós, sinó que dinamita la unió mantinguda pels representants de la plantilla fins ara, i que al cap i a la fi, és la major força que poden tenir els treballadors.

D'altra banda, el fet que el preacord sobre els acomiadaments, l'hagin negociat amb l'empresa els representants de les federacions de CCOO i UGT, sense la presència de cap delegat del comitè de Cacaolat, ens sembla, com a mínim, un gravíssim error.

Al nostre entendre, els treballadors de l'empresa van escollir mitjançant el seu vot a qui volien que defensés els seus interessos, i deixar aquests interessos en mans de "professionals del sindicalisme" que no treballen a l'empresa, sense ni tan sols estar presents durant aquesta negociació cap
membre del Comitè, ens sembla un abandó de les funcions per a les quals van ser elegits.

A QUÈ ES DEU LA SOBTADA VOLUNTAT DE L'EMPRESA DE "NEGOCIAR" LES CONDICIONS DELS ACOMIADAMENTS?

Està clar que la nostra empresa no executa uns acomiadats per més tard entrar a negociar unes "suposades millores" en les condicions dels mateixos. Si això passa, és sense cap mena de dubte per què les diferents mobilitzacions realitzades han tingut l'efecte desitjat, l'empresa no vol un conflicte públic que taqui la marca Cacaolat.

Aquesta pressió exercida, creiem que l'hauria d'utilitzar de manera unànime tot el comitè per fer front a l'estratègia de l'empresa, consistent pel que sembla en un degoteig constant d'acomiadaments, és a dir un "ERO encobert", i no per negociar les condicions d'aquells companys que se'n van al carrer. Hem de parar els acomiadaments, no negociar.

ANÀLISI DEL PREACORD DE CCOO I UGT.

En el preacord assolit per UGT i CCOO amb la Direcció d'empresa de Grup Cacaolat S.L. per a la recol·locació dels 18 treballadors acomiadats el passat 28 de Febrer i els següents 6 treballadors durant la segona quinzena de març, el considerem insuficient i innecessari, ja que només es limita a complir en part els acords assolits pel Comitè d'Empresa mitjançant mediació el passat 11 d'octubre al CMAC, quan ja va haver-hi 26 acomiadaments.

Aquest acord implica la paralització dels 6 propers acomiadaments durant març, però, qui són aquestes persones?, On es seran reubicades?, i a més ningú garanteix que no puguin ser acomiadats més endavant.

Respecte als 18 restants, qui seran reubicats?. Perquè 6 companys ja han
arribat a l'acord d'indemnització amb l'empresa, 5 han començat tràmit de denúncia i els set restants estan a l'espera de prendre alguna de les alternatives possibles.

Estem davant d'una cortina de fum? És molt possible que això sigui una cortina de fum protagonitzada per l'empresa per enganyar l'opinió pública i als acomiadats ficant-los en una borsa de treball de la qual mai sortiran i tallar la possibilitat de denunciar, (ja que hi ha un termini de 20 dies), evitant demandes i mobilitzacions.

PUBLICACIONS A LA PREMSA SOBRE UN SUPOSAT ERO A CACAOLAT

Alguns probablement hagueu llegit en mitjans de comunicació alguna referència a l'ERO de Cacaolat. Doncs bé, simplement dir que la informació és errònia, el mitjà en qüestió confon els acomiadaments que hem patit, amb un procés d'Expedient de Regulació d'Ocupació, procés que està subjecte a una sèrie de característiques concretes.

Per exemple, perquè l'empresa presenti un ERO davant l'administració, aquest ha d'afectar com a mínim al 10% de la plantilla, cosa que no succeeix, i s'han de demostrar una sèrie de condicions empresarials que justifiquin la presentació d'aquest expedient. A més, qualsevol expedient està subjecte a un període de consultes, en què han dialogar
obligatòriament l'empresa i tots els membres del Comitè.

CGT CACAOLAT

Més informació:

- E-MAIL: cgtcacaolat@gmail.com

- E-MAIL: CGT Vallès Oriental: cgt.mollet.vo@gmail.com

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció