CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT Catalunya s’adhereix a la campanya de solidaritat amb dos activistes de Granada condemnats a 3 anys de presó per participar en un piquet informatiu a la vaga general del 29M

Dilluns, 11 novembre, 2013

Comunicat grup Stop Represión del 15M de Granada, en relació a la condemna a dos integrants del piquet que va participar en la vaga general al març de 2012

Dues persones han estat condemnades injustament a tres anys de presó per participar en un piquet informatiu organitzat pel 15M en la ciutat de Granada, durant la Vaga General de Març de l'any 2012. Aquestes persones estaven manifestant-se de forma pacífica en defensa dels nostres drets socials i el piquet va transcórrer sense incidents.

El 29 de març de 2012, diversos sindicats van convocar una vaga general en protesta contra la reforma laboral aprovada pel govern espanyol. El 15M de Granada va donar suport a la convocatòria amb la intenció d'ajudar a que la protesta contra les mesures imposades per la Troica i executades amb gust per aquest govern (i els anteriors) rebessin una contestació en el carrer. Així, es van planificar diferents activitats, entre elles un piquet informatiu que va començar a les 12 de la nit del dia 29.

El piquet va recórrer els carrers més cèntrics de la nostra ciutat denunciant la falta de control sobre els polítics, les reformes privatitzadores del govern i mostrant suport a aquells treballadors que no poden fer vaga perquè la precarietat dels seus llocs de treball i les pressions dels seus caps l'hi impedeixen. Va entrar en nombrosos negocis, informant als treballadors i fent soroll perquè la ciutat comencés a sentir la jornada de vaga.

En un d'aquests establiments, situat en el carrer Martínez Campos, la situació es va allargar davant la negativa de l'empresària a secundar la vaga i la seva actitud desafiadora cap al piquet. Dintre d'aquest bar va ocórrer l'habitual en una protesta com aquesta: càntics, adhesius, soroll i una pintada, segons assegura la propietària de l'establiment. Després de la discussió, el piquet va continuar el recorregut establert i el negoci va quedar obert, com molts altres. No obstant això, la propietària va cridar a la policia, que va acompanyar al piquet en tot moment sense incidents i que va entrar al local i va identificar a les tres últimes persones que quedaven per sortir.

La jornada de vaga va continuar i el 15M va mobilitzar a més de 5.000 persones en la segona manifestació més multitudinària de la ciutat, donant una nova mostra del gran suport popular a aquest moviment de base.

Més d'un any després, el 23 de maig del 2013, es va celebrar el judici contra aquelles tres persones. Participar en un piquet informatiu que no tanca per la força un local, sinó que es va pel seu propi peu deixant-lo obert, ha suposat per a dues persones una condemna de tres anys de presó. Sense cap prova més que el testimoniatge de l'empresària, la llei i l'aparell judicial permeten sentències com aquesta que marquen per a tota la vida a persones que només pretenen reivindicar els seus drets.

Carlos i Carmen, estudiant de la Universitat de Granada i treballadora, poden veure les seves vides completament truncades per una decisió judicial que només respon a un objectiu: intimidar i espantar al poble perquè deixi de protestar, manifestar-se i fer vaga. Ja el fiscal ho va dir molt clar durant el judici demanant al jutge una sentència exemplaritzant, que pretén castigar i acoquinar la protesta social.

Mentre les persones responsables d'aquesta crisi queden impunes, les persones que protesten i denuncien les seves malifetes són castigades injustament. La Justícia no és igual per a tots i aquesta democràcia cada dia sembla més una dictadura.

En aquests moments els advocats estan treballant en el recurs al tribunal provincial i totes les xarxes de suport del 15M i els moviments socials s'estan engegant. Des del grup Stop Represión del 15M de Granada volem fer una crida a la solidaritat amb aquestes dues persones i amb totes aquelles condemnades per lluitar per un món més just i solidari.

Avui són Carlos i Carmen, demà pots ser tu.

GRUP STOP REPRESIÓN 15M GRANADA

http://acampadagranada.org/2013/06/28/comunicado-grupo-stop-represion-del-15m-de-granada-en-relacion-condena-a-dos-integrantes-del-piquete-que-participo-en-la-huelga-general-en-marzo-de-2012/

>>> Per adhesions al manifest de suport, que teniu en document adjunt, cal escriure a: stoprepresion.acampadagranada@gmail.com

>>> Més informació al blog http://carloscarmenabsolucion.wordpress.com/

Els col·lectius i organitzacions adherits al manifest de suport considerem injusta la condemna de 3 anys i un dia imposada a Carlos i Carmen per la seva participació en la vaga, i volem mostrar, mitjançant l'adhesió, el nostre suport i solidaritat amb aquestes persones i amb totes aquelles condemnades per lluitar per un món més just i solidari. Ens adherim a la petició d'absolució per a Carlos i Carmen, i en contra de la desmesurada i infundada condemna que se'ls ha imposat.

SP CGT Catalunya

Attached documents

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció