CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT condemna la mort de saharauis a mans de la dictadura de Mohamed VI

Dimarts, 9 novembre, 2010

La Confederació General del Treball (CGT) condemna la brutal actuació de l'exèrcit i de la policia marroquina contra la població civil saharaui que ha causat diverses morts i desenes de persones ferides.

Milers de saharauis que protestaven pacíficament des del passat 10 d'octubre en el campament de Gdaim Izik, han sofert un atac premeditat i indiscriminat de forces armades marroquines, i posteriorment han continuat els enfrontaments en localitats com el Aaiún i Smara.

El govern marroquí per a actuar amb total impunitat ha expulsat durant els últims dies a la premsa estrangera, als observadors i els parlamentaris que volien visitar el campament de protesta. No volien testimonis que s'adonessin de la brutalitat amb que s'han emprat contra els saharauis, entre ells moltes dones, nens i persones ancianes.

El poble saharaui porta lluitant més de 35 anys per la seva terra, primer contra el colonialisme espanyol i ara contra el marroquí. La lluita pacífica que en l'actualitat porta a terme el poble saharaui pel dret a ocupar la seva terra, està sent salvatgement reprimida per la dictadura del monarca Mohamed VI amb la col·laboració, per acció o omissió, dels governs de la UE i EEUU.

La CGT posa de manifest la passivitat del Govern espanyol, la seva ambigüitat, el mirar cap a l'altre costat davant la violació permanent dels drets humans que sofreixen les persones saharauis.

CGT fa una crida a la solidaritat amb el poble saharaui i exigeix el cessament immediat de la repressió que impunement realitza la policia i l'exèrcit marroquí.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT