CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT condemna la mort de saharauis a mans de la dictadura de Mohamed VI

Dimarts, 9 novembre, 2010
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La Confederació General del Treball (CGT) condemna la brutal actuació de l'exèrcit i de la policia marroquina contra la població civil saharaui que ha causat diverses morts i desenes de persones ferides.

Milers de saharauis que protestaven pacíficament des del passat 10 d'octubre en el campament de Gdaim Izik, han sofert un atac premeditat i indiscriminat de forces armades marroquines, i posteriorment han continuat els enfrontaments en localitats com el Aaiún i Smara.

El govern marroquí per a actuar amb total impunitat ha expulsat durant els últims dies a la premsa estrangera, als observadors i els parlamentaris que volien visitar el campament de protesta. No volien testimonis que s'adonessin de la brutalitat amb que s'han emprat contra els saharauis, entre ells moltes dones, nens i persones ancianes.

El poble saharaui porta lluitant més de 35 anys per la seva terra, primer contra el colonialisme espanyol i ara contra el marroquí. La lluita pacífica que en l'actualitat porta a terme el poble saharaui pel dret a ocupar la seva terra, està sent salvatgement reprimida per la dictadura del monarca Mohamed VI amb la col·laboració, per acció o omissió, dels governs de la UE i EEUU.

La CGT posa de manifest la passivitat del Govern espanyol, la seva ambigüitat, el mirar cap a l'altre costat davant la violació permanent dels drets humans que sofreixen les persones saharauis.

CGT fa una crida a la solidaritat amb el poble saharaui i exigeix el cessament immediat de la repressió que impunement realitza la policia i l'exèrcit marroquí.

Secretariat Permanent Comitè Confederal CGT

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció