CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT condemna la repressió contra els drets i llibertats de les persones

Dimarts, 25 setembre, 2012

La Confederació General del Treball (CGT) denuncia la campanya de fustigació, criminalització i de fer por realitzada cap a la població des de la Delegació del Govern de Madrid, que juntament amb el Ministeri de l'Interior pretén deslegitimar el moviment de protesta utilitzant mètodes dictatorials i repressius contra les persones que només desitgen exercir els seus drets de manera pacífica i democràtica.

Durant el present mes de setembre s'han produït condenables intervencions policials contra els drets de manifestació i reunió:

La policia deté a diverses persones per desplegar una pancarta, durant la manifestació del passat 15 de setembre a Madrid, on es llegia "25S Ocupa el Congrés".

La policia interromp el passat 16 de setembre el pacífic desenvolupament d'una assemblea, sobre l'esdeveniment "Envolta el Congrés" en el parc del Retiro, per a identificar a més de 40 persones que assistien a la mateixa.

Tres dies més tard, la policia desallotja el Centre Social Casablanca, es produeix la detenció d'una persona i són tapiats tots els seus accessos. L'espai que albergava abundant documentació audiovisual del 15M era lloc de reunió habitual del moviment social madrileny, en el mateix s'havien celebrat diverses reunions relacionades amb l'esdeveniment del 25S.

Diumenge passat, 23 de setembre, es van tornar a repetir els assetjaments del poder polític que es van concretar que la policia va obligar a identificar-se a unes 30 persones que es trobaven parlant en el parc del Retiro sobre assumptes de política, amb l'argument policial que “hi ha diligències obertes en l'Audiència Nacional”.

Però el més greu es va produir fa escassos dies quan el jutge de l'Audiència Nacional, Santiago Pedraz, va citar a declarar el pròxim dia 4 d'octubre a vuit persones, de les desenes que van ser identificades en l'assemblea del parc del Retiro, a les quals imputa inicialment la comissió d'un delicte contra Alts Organismes de la Nació per promoure una manifestació davant el Congrés. En la citació judicial, se'ls imputa com responsables del delicte tipificat en l'article 494 del Codi Penal, que estable pena de presó de sis mesos a un any o multa de dotze a vint-i-quatre mesos "als que promoguin, dirigeixin o presideixin manifestacions o altra classe de reunions" davant el Congrés, quan aquest estigui reunit, "alterant el seu normal funcionament".

A la involució dels drets laborals i econòmics, que s'ha produint en els últims anys en el país, se suma ara l'atac als drets civils relacionats amb la llibertat. Al costat de l'augment de la violència policial, càrregues, redades, identificacions, denúncies,… com mètode per a fer callar la justa i pacífica protesta social, el Govern anuncia la reforma del Codi Penal per a incloure nous delictes, i greus penes, per a qui exerceixin la desobediència civil, en canvi no té res previst contra la corrupció, el suborn i altres delictes refinats.

CGT recorda que més de dos centenars de persones van ser detingudes per presumptes fets relacionats amb la passada vaga general del 29 de març, que diverses d'elles van passar diverses setmanes a la presó provisional i que en l'actualitat es troben a l'espera de judici amb greus imputacions.

La Confederació General del Treball exigeix la retirada de tots els càrrecs contra sindicalistes i activistes socials i crida a la defensa i protecció dels drets i llibertats de les persones, entre els quals es troba el dret de la ciutadania a expressar la crítica i la protesta pacífica en el carrer i recorda a les persones treballadores i altres sectors populars que la seva millor defensa és l'exercici i pràctica quotidiana dels mateixos.

SECRETARIAT PERMANENT DEL COMITÈ CONFEDERAL DE LA CGT

http://www.rojoynegro.info/articulo/ideas/cgt-condena-la-represion-los-derechos-libertades-las-personas

Attached documents