CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT condemna l’estat d’alarma decretat pel govern

Dissabte, 4 desembre, 2010

El govern és l'únic responsable del tancament de l'espai aeri espanyol i el veritable problema és que està venent el nostre país als empresaris.


CGT condemna de forma absoluta l'estat d'alarma decretat pel govern, el que suposa la suspensió, a nivells pràctics, dels drets constitucionals i el pitjor és que s'apliqui aquest estat d'alarma amb motiu d'un conflicte laboral.

Aquest és un antecedent gravíssim, ja que a partir d'ara podríem estar assistint a la suspensió del dret a la vaga, en qualsevol sector on les i els treballadors tenim capacitat i força per a defensar els drets col·lectius. L'estat d'alarma només va ser imposat amb anterioritat en un estat democràtic pel president republicà Reagan, per a doblegar els drets legítims de les i els treballadors americans.

CGT denuncia l'actitud autoritària amb que està actuant el govern a l'aprovar per decret llei l'Estat d'Alarma, és a dir, la mobilització dels controladors i controladores aplicant-los el codi militar, així com el decret de la militarització de l'Espai Aeri espanyol, sent incapaç de resoldre els problemes de forma democràtica, sent incapaç de fer marxa enrere en la seva deriva neoliberal que està provocant el major atac conegut en el període democràtic recent contra els drets laborals i socials dels i les treballadores i les classes populars.

Per a CGT resulta inadmissible que el govern Zapatero hagi de recórrer a l'exèrcit en 2010 per a abordar els problemes socials que ells mateixos estan provocant, únics responsables de violar el conveni col·lectiu, decretar què són hores de treball i reduir a cop de decret els drets laborals, demostrant la seva total ineptitud en la forma d'afrontar els problemes.

El govern no pot seguir actuant a força de decrets-llei passant per sobre del dret a la negociació col·lectiu i els drets laborals i socials, demostrant el seu menyspreu absolut per les regles de joc de la democràcia i col·locant als treballadors en situacions límit, davant una manera d'actuar autoritària, militarista i salvatge.

El problema de fons és que el govern ha decretat vendre AENA per a fer caixa i poder seguir pagant el deute públic que tenim contret com país, com a conseqüència d'haver donat milers de milions d'euros a la banca.

La privatització d'AENA significa deixar a la deriva a més de 12.000 treballadors. AENA és una empresa pública, molt rendible i productiva, que volen lliurar en safata als grans amics empresaris del govern.

El govern està venent el patrimoni públic sense cap tipus d'escrúpols, ho està venent a preu de saldo als empresari amics i poderosos, que només desitgen obtenir beneficis.

El govern no pot seguir provocant més a la classe treballadora, com ho fa a Renfe o el Metro amb serveis mínims del 85%, i pressuposar que no es produirà cap mobilització social, no pot seguir espoliant més a aquest país.

El govern està travessant totes les línies vermelles en qualsevol democràcia, actuant amb mà de ferro per a imposar els seus criteris, oblidant i negant tot tipus els drets als i les treballadores.

Els treballadors i treballadores estem farts de pagar la crisi del capitalisme, farts que ens robin com poble, farts de sofrir aquest sistema social que només pensa en els interessos dels mercats, farts que converteixin en negoci privat tots els serveis i empreses públiques.

La revolta social de les i els treballadors és l'única resposta davant la violència de l'estat i dels empresaris. La vaga és legítima i no complir amb les regles de domesticació, són legítimes, quan els empresaris i l'estat, violen aquestes regles.

CGT defensarà i donarà suport fins al final la lluita dels i les treballadores d'AENA.

Igualment, CGT se solidaritza amb els i les ciutadanes que estan sofrint de forma directa el conflicte ocasionat amb motiu del tancament de l'espai aeri, i fa responsable del mateix al govern que està ofenent als treballadores i treballadors amb decrets llei que regulen de forma dictatorial les seves condicions de treball.

CGT exigeix que el govern faci marxa enrere en les seves polítiques antisocials i de forma concreta no prossegueixi en les seves decisions adoptades sobre la privatització d'AENA i escolti als seus treballadors i treballadores.

Pel repartiment del treball i de la riquesa!

Per una altra Vaga General !

Secretariat Permanent de la CGT

Attached documents