CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT considera que la conciliació d’horaris és impossible sense la derogació de l’actual reforma laboral

Dimarts, 27 desembre, 2016

CGT afirma que la conciliació d'horaris és impossible sense la derogació de l'actual reforma laboral

Al nostre país són necessàries lleis, com en altres llocs d'Europa, que permetin la conciliació de la vida laboral i la vida familiar

La Confederació General del Treball (CGT) s'ha posicionat després de l'anunci de la ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, per buscar un Pacte d'Estat que aconsegueixi la conciliació i racionalització dels horaris laborals.

Segons la CGT, la "nova" proposta de Báñez és una altra sortida en el buit per arribar a cap lloc i continuar mantenint tota l'estructura laboral com fins ara. La iniciativa, de la qual ja van parlar PSOE i PP fa anys, és totalment incompatible amb la Reforma Laboral del Partit Popular i que en cap cas està disposat a derogar.

A més, aquesta mesura seria incompatible amb el Decret Llei que permet a les Comunitats Autònomes establir lliurement els horaris laborals als seus territoris. "Tenim un horari laboral que comença a les 9 del matí i finalitza a les 10 de la nit, com es compatibilitza la jornada laboral amb la vida personal? És pràcticament impossible fer-ho", ha comentat Desiderio Martín, Secretari de Formació i Salut Laboral del Comitè Confederal de la CGT.

L'actual flexibilitat horària és una gran mentida, producte d'aquesta Reforma Laboral, que permet que l'ordenació del temps de treball quedi en mans de l'empresariat. En aquest sentit la CGT considera que els horaris s'estableixen únicament en funció de la productivitat i no tenint en compte les necessitats familiars i personals de les treballadores i treballadors.

Sobre la creació d'una borsa d'hores, la CGT assenyala una altra realitat ben diferent. El 50 % de les hores extraordinàries que es realitzen en aquest país no són remunerades. Això permet a les empreses disposar amb gran llibertat del temps de la plantilla. Per això, en relació al foment del "teletreball" que vol aconseguir Báñez amb aquest Pacte d'Estat, l'organització anarcosindicalista assegura que es tracta d'una altra fal·làcia perquè gran part del treball que no es paga en aquest país és precisament el que les treballadores i treballadors es porten a casa.

Gabinet de premsa del Comitè Confederal de la CGT

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció