CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT contra el desallotjament del Casal de Joves autogestionat “Espai pels Somnis” d’Igualada

Dissabte, 25 gener, 2014

CGT CONTRA EL DESALLOTJAMENT DEL CASAL DE JOVES AUTOGESTIONAT
“Espai pels Somnis”

El Bisbat de Vic i l'Ajuntament d'Igualada volen desallotjar el Casal dels Somnis el proper 13 de febrer

Un col∙lectiu de joves va ocupar el passat mes de juliol l'antic Casal d’Igualada i piscines, propietat del Bisbat de Vic i en estat d'abandonament total. Van fer una crida a la ciutadania per tal que en fes ús com a centre social i cultural, per a fer‐hi projectes, com a lloc d'assaig de grups de música i de cultura popular, entre d'altres usos. Un edifici buit cobrava vida i era part de tot un seguit d'experiències i d'autogestió promogudes per joves i no tant joves d'Igualada.

Com si la vitalitat de l'Espai pels Somnis els aterrés, l'Església no va tardar a tirar endavant el procés per la via penal (quan la jurisprudència recomana fer‐ho per la via civil) imputant a dues joves. Com a conseqüència, actualment i després de més de cinc mesos d'activitats intenses i obertura a les entitats igualadines i a tota la població, ja convertit en un espai autogestionat, l'Espai pels Somnis ha rebut data de desallotjament. El passat 3 de gener van rebre una notificació informant que el 13 de febrer hi anirà la policia a fer‐los fora de l'edifici.

Des de l’Espai pels Somnis han activat diversos fronts per tal d'aturar el desallotjament. D'una banda, intensificar les accions al mateix casal, d'una altra fer accions de denúncia al carrer i, finalment, continuar amb la negociació amb l'Ajuntament i el Bisbat.

La Confederació General del Treball, CGT, tant de l'Anoia com del conjunt de Catalunya no ens volem limitar a expressar la nostra solidaritat amb les persones i col∙lectius que estan donant vida al Casal de Joves Autogestionat "Espais pels Somnis". Volem implicar‐nos en la seva defensa, en la reivindicació de l'espai com un lloc obert a la creació dels móns en els que volem viure, fora de la desigualtat i l'explotació. Volem implicar‐nos també en la denúncia de l'Església i del vergonyós sistema de propietat i especulació immobiliària, que deixa milers i milers de persones sense casa mentre manté milers i milers d'edificis buits, degradant‐se progressivament. Volem també reivindicar l'okupació d'espais com una forma de denunciar aquestes situacions i de revertir aquesta realitat i, al mateix temps, n'exigim la seva despenalització.

El desallotjament de l'Espai dels Somnis s'ha d'aturar. Per justícia i per dignitat. Fem una crida al recolzament actiu de totes les iniciatives que sorgeixin en aquesta direcció.

En contra l'especulació urbanística. En contra la concentració de la propietat immobiliària en poques mans. pel dret a l'espai públic, a la vivenda i a crear un futur de justícia social,aturem el desallotjament de l'"Espai dels Somnis".

Federació Comarcal de l'Anoia de la CGT

Secretariat Permanent de CGT de Catalunya

Més informació:

- PÀGINA FACEBOOK CGT ANOIA

- TWITTER CGT ANOIA

Attached documents