CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

CGT contra la declaració d’il·legalitat de la vaga del Metro de Madrid

Dijous, 3 febrer, 2011

Des de la Confederació Territorial de Madrid-Castella-la Manxa i Extremadura de la CGT volem manifestar la nostra preocupació i rebuig a la declaració d'il·legalitat de la passada vaga del Metro de Madrid (final juny-principis de juliol de 2010) sentenciada per un Jutjat social de Madrid.

No és raonable ni justa la doble velocitat que se segueix en els jutjats, molt ràpida per a veure's la legalitat o no de la vaga i lenta, molt lenta, perquè el Tribunal Superior de Justícia de Madrid decideixi si els serveis mínims decretats pel govern d'Esperanza Aguirre van vulnerar el dret a la vaga.

D'altra banda, des de CGT també volem denunciar les conseqüències diferents de la declaració d'il·legalitat d'una vaga i de la declaració d'excessius d'uns serveis mínims. En el primer cas obre el camí a una sol·licitud d'indemnització i en el segon ni tan sols es senta un precedent per a les següents vagues.

Hauria d'existir un procediment que anés prou ràpid com per a evitar, abans que la vaga es desenvolupés, que l'administració fixi els serveis mínims al seu antull. Tampoc és una casualitat que els tribunals que revisen els actes de l'administració siguin els que més lents van, ja que això solament beneficia a l'administració, que és la que pot fer alguna cosa perquè aquests tribunals siguin més àgils.

Al cas de la vaga del Metro de Madrid se suma la recent confirmació de la condemna per part del Tribunal Suprem de 2 anys de presó per als treballadors d'Iberia a Barcelona per envair les pistes de l'aeroport del Prat durant una vaga.

Enfront d'això tenim el cas de la nostra companya Azucena, víctima d'un atropellament mentre participava a Madrid en un piquet durant la vaga general del 29 de setembre, i al mateix temps denunciada pel penal per haver ocasionat danys en el vehicle que la va atropellar. El cas dels danys al vehicle ha anat més de pressa en els tribunals que la demanda presentada per Azucena per les lesions que el conductor d'aquest vehicle -contractat per a rebentar la vaga a l'empresa Bermont- li va ocasionar; donant-se el cas que mentre Azucena ha declarat ja com imputada, el conductor encara no ha hagut de declarar per les lesions que la nostra companya va sofrir.

CGT Castella-la-Manxa i Extremadura

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció